Як запекти яблука в мікрохвильовці цілком

Яблука є корисним продуктом, але протипоказані деяким людям. Але якщо їх запекти в мікрохвильовій печі, то їх можна вживати дітям, матерям-годувальницям і людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Існує думка, що їжа, приготована в НВЧ, є шкідливою для здоров’я. Але це лише міф, так як ніякі дослідження не довели цю версію. Тому можете без побоювання використовувати сучасну кухонну техніку.

Існує кілька рецептів смачного і корисного десерту. Його можна готувати з різними начинками. Процес практично не відрізняється від того, як це роблять господині в духовці. Але перевага полягає в тому, що в мікрохвильовій печі це можна зробити всього за кілька хвилин. Тобто ви економите власний час.

Пропоную вам ознайомитися з простими і поширеними варіантами запікання фруктів. Якщо ви сидите на дієті або стежте за своїм здоров’ям, то вам сподобаються такі рецепти.

Як запекти яблука в мікрохвильовці цілком у шкірці з медом і корицею

Якщо ви худнете, і обмежуєте себе в солодощах, то можу вас порадувати. Ви можете зробити смачний десерт, який не тільки не збільшить талію, але і буде корисним для організму.

Інгредієнти:

  • Яблука;
  • Натуральний мед;
  • Кориця;
  • Вершкове масло.

Приготування

Якщо ви купили яблука в магазині, то рекомендується вимити їх з милом. Шкірку не знімаємо, так як плоди осядуть під час запікання. З фруктів зрізаємо верхню частину і вичищаємо серцевину з насінням, не дорізуючи до самого низу. Отвір можете зробити менше.

У кожен підготовлений фрукт додаємо шматочок вершкового масла і заливаємо натуральним медом. Ставимо в мікрохвильовку. Встановлюємо потужність 600-800 Вт і 5 хвилин.

Через пару хвилин виймаємо плоди з НВЧ і посипаємо їх корицею. Знову ставимо в мікрохвильовку і продовжуємо запікати. Якщо часу недостатньо, то можете додати ще пару хвилин.

Десерт готовий і можна подавати до столу. Вживати такі фрукти рекомендується в охолодженому стані. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт яблук в мікрохвильовці з цукром

Якщо вам захотілося солодкого десерту, але під рукою не виявилося меду, то його можна замінити звичайним цукровим піском. Звичайно, продукт вийде менш корисним, але дуже смачним.

Інгредієнти:

  • Яблуко;
  • Цукровий пісок;
  • Кориця за бажанням.

Приготування

За допомогою ножа у яблука вирізаємо серцевину. Тільки не протикаємо плід до кінця, інакше сік буде витікати назовні. Також ви можете скористатися спеціальною трубочкою для видалення насіння.

Усередину додаємо трохи цукру. Якщо вам подобається смак кориці, то можете використовувати її в рецепті. Вона не тільки покращує смакові якості, але і корисна для організму.

Відправляємо в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Запікаємо на максимальній потужності. Обов’язково зачекайте, поки фрукт охолоне, перш ніж вживати. Приємного апетиту!

Яблука, запечені в мікрохвильовці з сиром та родзинками

Завдяки таким рецептом можна приготувати поживний і корисний сніданок. Таке блюдо особливо сподобається дітям, але і дорослі також в захваті від цього десерту.

Цікаве:  Борщ з щавлю з яйцем – рецепт на мясному бульйоні

Інгредієнти:

  • Яблука;
  • Сир;
  • Цукор;
  • Ванілін;
  • Родзинки.

Приготування

  1. Акуратно вичищаємо середину у яблук. Після цього ще раз промиваємо під проточною водою;
  2. Сир перекладаємо в миску, додаємо трохи цукру і ваніліну. Все ретельно перемішуємо і не забуваємо про родзинки. Відмінним варіантом буде готова сирна маса;
  3. Начиняємо яблука і зовні злегка їх протикаємо, щоб не потріскалися під час запікання;
  4. Відправляємо в мікрохвильову піч. Готуємо на повній потужності протягом 5-10 хвилин, тобто потрібно постійно стежити за процесом.

Залишається тільки дочекатися, коли бісквіт охолоне, і його можна буде подавати до столу. Як ви могли звернути увагу, процес досить простий і неймовірно легкий.

Рецепт яблук в мікрохвильовці для годуючих мам

Після народження малюка молоді мами повинні ретельно підходити до свого щоденного раціону. Корисно вживати яблука, але вони можуть викликати алергію, підвищити кислотність, привести до здуття живота. А якщо їх запекти в НВЧ, то можна виключити негативні наслідки.

Інгредієнти:

Для цього десерту нам знадобляться тільки кисло-солодкі яблука. При бажанні можете використовувати корицю або натуральний мед.

Приготування

Фрукти обов’язково промиваємо в мильному розчині, особливо, якщо ви купували їх у магазині. А потім споліскують холодною водою. Видаляємо серцевину за допомогою спеціального інструменту. Це дуже зручно і просто.

Можете злегка проткнути їх зовні, в результаті чого, плоди не тріснуть. Яблука викладаємо на плоску тарілку і запікаємо в СВЧ протягом 7 хвилин. Готуємо на високій потужності.

Фрукти виходять смачними і красивими. Після охолодження можна вживати в їжу. Такий продукт є безпечним для жінок у період годування груддю, але все ж рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Дієтичні яблука, запечені в мікрохвильовці

Люди із зайвою вагою знають, що в період схуднення постійно відчувається голод. Щоб не поправлятися, і при цьому насититися на тривалий час, я пропоную приготувати смачний яблучний десерт, який не зашкодить фігурі.

Інгредієнти:

  • 6 яблук;
  • 1 яєчний жовток;
  • 200 г сиру;
  • 20 г волоських горіхів;
  • 30 г родзинок.

Приготування

Для початку перетираємо сир, для цього скористайтеся заглибним блендером. Додаємо яєчний жовток, трохи ваніліну і підсолоджувач за бажанням. Ретельно розмішуємо до однорідної маси. Для зручності сирну суміш перекладаємо в одноразовий кондитерський мішечок.

Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом, а родзинки заливаємо окропом на кілька хвилин. Спеціальним інструментом видаляємо серцевину у яблук і зрізаємо верхівку.

Всередину плодів відправляємо трохи родзинок, потім сир. Зверху додаємо ще родзинок і покриваємо сирною масою. Посипаємо подрібненими волоськими горіхами.

Ставимо в мікрохвильову піч на 5-10 хвилин, все залежить від потужності вашого кухонного обладнання. Коли фрукти будуть готові, то їх можна полити медом при бажанні.

Зараз з’явився величезний асортимент мікрохвильовок, і вони відрізняються по функціоналу, а також за максимальної потужності. Тому під час першого запікання яблук слідкуйте за процесом. Таким чином, ви можете визначити оптимальний режим приготування.