Гарбузова каша з рисом — 6 покрокових рецептів

Гарбуз є популярним продуктом у багатьох країнах. Її використовують для приготування супів, випічки, десертів, соку, а також дієтичних страв. Гарбузова каша з додаванням рису корисна для дітей і дорослих, а також для людей з хронічними захворюваннями ШКТ.

У плодах містяться вітаміни, корисні речовини і антиоксиданти, які уповільнюють процес старіння. Тому просте блюдо рекомендується включати в щоденний раціон, незалежно від віку.

Найчастіше, цей продукт використовують для приготування в осінній період. Але плоди можуть зберігатися протягом усього року, тому можете готувати з них у будь-який час.

Є кілька рецептів каші. У сьогоднішній статті розглянемо швидкі і смачні варіанти приготування.

Гарбузова каша з рисом на молоці: рецепт в каструлі на плиті

Дієтичне блюдо готується дуже просто і швидко. Нам знадобиться мінімум доступних продуктів і трохи терпіння. Навіть якщо вам не подобається смак гарбуза, цю кашу з’їсте за обидві щоки.

Цікаве:  Смажені кальмари з цибулею — дуже смачні покрокові рецепти

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 200 г рису;
  • Молоко;
  • 160 г цукрового піску;
  • 50 г вершкового масла;
  • Ванільний цукор.

Приготування

Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо на кубики невеликого розміру. Відправляємо в каструлю і заливаємо молоком. Ставимо на плиту і варимо протягом 20 хвилин на слабкому вогні.

Рисову крупу промиваємо і висипаємо в іншу каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо до повної готовності.

Варений гарбуз розминаємо товкачиком. Щоб позбутися від грудок і домогтися однорідної суміші, скористайтесь заглибним блендером.

Тепер знову включаємо плиту. Додаємо в каструлю з гарбузом відварений рис, цукровий пісок, вершкове масло, а також ванільний цукор за смаком. Варимо ще 15 хвилин, після чого знімаємо з вогню.

Солодке блюдо готове, і воно дуже сподобається дітям.