Гарбуз є популярним продуктом у багатьох країнах. Її використовують для приготування супів, випічки, десертів, соку, а також дієтичних страв. Гарбузова каша з додаванням рису корисна для дітей і дорослих, а також для людей з хронічними захворюваннями ШКТ.
У плодах містяться вітаміни, корисні речовини і антиоксиданти, які уповільнюють процес старіння. Тому просте блюдо рекомендується включати в щоденний раціон, незалежно від віку.
Найчастіше, цей продукт використовують для приготування в осінній період. Але плоди можуть зберігатися протягом усього року, тому можете готувати з них у будь-який час.
Є кілька рецептів каші. У сьогоднішній статті розглянемо швидкі і смачні варіанти приготування.
Гарбузова каша з рисом на молоці: рецепт в каструлі на плиті
Дієтичне блюдо готується дуже просто і швидко. Нам знадобиться мінімум доступних продуктів і трохи терпіння. Навіть якщо вам не подобається смак гарбуза, цю кашу з’їсте за обидві щоки.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 200 г рису;
- Молоко;
- 160 г цукрового піску;
- 50 г вершкового масла;
- Ванільний цукор.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо на кубики невеликого розміру. Відправляємо в каструлю і заливаємо молоком. Ставимо на плиту і варимо протягом 20 хвилин на слабкому вогні.
Рисову крупу промиваємо і висипаємо в іншу каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо до повної готовності.
Варений гарбуз розминаємо товкачиком. Щоб позбутися від грудок і домогтися однорідної суміші, скористайтесь заглибним блендером.
Тепер знову включаємо плиту. Додаємо в каструлю з гарбузом відварений рис, цукровий пісок, вершкове масло, а також ванільний цукор за смаком. Варимо ще 15 хвилин, після чого знімаємо з вогню.
Солодке блюдо готове, і воно дуже сподобається дітям.