Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Рецепт гарбузового пирога в духовці без яєць і молока

Якщо ви хочете приготувати солодкий десерт з невеликою кількістю калорій, то скористайтеся наступним варіантом. Завдяки добавкам, смак пирога можна змінювати.

Інгредієнти:

  • Гарбуз;
  • 1 лимон;
  • 280 г цукру;
  • 250 мл кефіру;
  • 1,5 ч. л розпушувача;
  • 100 мл води;
  • 250 г манної крупи;
  • Кокосова стружка.

Приготування

Відразу включаємо духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів.

Подрібнюємо На дрібній тертці гарбуз, у нас повинно вийти дві склянки, і перекладаємо в глибоку миску. Вливаємо кефір, всипаємо 180 г цукрового піску, додаємо розпушувач, цедру, яку знімаємо дрібної теркою з лимона. А також висипаємо манку. Все добре перемішуємо.

Цікаве:  Морквяний сік: як приготувати (зробити) в домашніх умовах

Форму змащуємо соняшниковою або вершковим маслом. Перекладаємо тісто і розрівнюємо його. Відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хвилин.

В окрему ємність видавлюємо сік лимона, додаємо трохи води і залишки цукру. Доводимо до кипіння і варимо близько трьох хвилин. Коли пиріг буде готовий, то поливаємо його сиропом і посипаємо кокосовою стружкою.

Десерт залишаємо просочуватися на пару годин, а потім можна пробувати. Він буде смачним і вологим протягом декількох днів.