Рецепт гарбузового пирога в духовці без яєць і молока
Якщо ви хочете приготувати солодкий десерт з невеликою кількістю калорій, то скористайтеся наступним варіантом. Завдяки добавкам, смак пирога можна змінювати.
Інгредієнти:
- Гарбуз;
- 1 лимон;
- 280 г цукру;
- 250 мл кефіру;
- 1,5 ч. л розпушувача;
- 100 мл води;
- 250 г манної крупи;
- Кокосова стружка.
Приготування
Відразу включаємо духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів.
Подрібнюємо На дрібній тертці гарбуз, у нас повинно вийти дві склянки, і перекладаємо в глибоку миску. Вливаємо кефір, всипаємо 180 г цукрового піску, додаємо розпушувач, цедру, яку знімаємо дрібної теркою з лимона. А також висипаємо манку. Все добре перемішуємо.
Форму змащуємо соняшниковою або вершковим маслом. Перекладаємо тісто і розрівнюємо його. Відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хвилин.
В окрему ємність видавлюємо сік лимона, додаємо трохи води і залишки цукру. Доводимо до кипіння і варимо близько трьох хвилин. Коли пиріг буде готовий, то поливаємо його сиропом і посипаємо кокосовою стружкою.
Десерт залишаємо просочуватися на пару годин, а потім можна пробувати. Він буде смачним і вологим протягом декількох днів.