Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Американський гарбузовий пиріг в духовці

Якщо у вас в будинку є гарбуз, і ви не знаєте, що з неї можна зробити, так як не подобається її смак, то пропоную запекти чудовий десерт. Це класичний варіант, який використовують в Америці.

Інгредієнти:

  • 150 г пшеничного борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч. л соку лимона;
  • 4 ст. л води;
  • 800 г гарбуза;
  • 2 яйця;
  • 200 г згущеного молока;
  • Кардамон, імбир, мускатний горіх, кориця;
  • Харчова сіль за смаком.

Приготування

Для початку зробимо тісто. Для цього борошно змішуємо з сіллю, і натираємо заморожене вершкове масло, відразу все перемішуємо. Робимо невелике поглиблення і вливаємо воду з лимонним соком, добре розмішуємо руками дуже швидко, щоб шматочки масла не розтанули повністю.

Тісто розгортаємо в корж діаметром більше, ніж форма для випічки, так як будемо робити бортики. При необхідності додаємо трохи борошна і викладаємо в роз’ємне кільце. Накриваємо харчовою плівкою, прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.

Тим часом гарбуз подрібнюємо на тертці і відправляємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Тушкуємо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Періодично помішуємо і за бажанням додаємо трохи солі. Додатково перетираємо через сито або перебиваємо в блендері.

Цікаве:  Бутерброди з печінкою тріски — прості і смачні рецепти на святковий стіл і не тільки

Духовку включаємо на 200 градусів. Дістаємо форму з тестом і злегка наколюємо виделкою. Накриваємо пергаментним папером і насипаємо в неї квасолю або горох. Відправляємо в духовку на 12-15 хвилин.

У миску з гарбузовим пюре додаємо яйця, прянощі і ретельно розмішуємо кухонним віночком. Потім виливаємо згущене молоко і ще раз добре перемішуємо.

Дістаємо Форму з духовки, знімаємо пергаментний папір з горохом і знову ставимо в духовку ще на 5 хвилин. Після чого, зменшуємо температуру до 175 градусів. Виливаємо у форму начинку і рівномірно розподіляємо. Випікаємо протягом 40-60 хвилин.

Коли пиріг буде готовий, то даємо час охолонути, і тільки потім відкриваємо роз’ємне кільце. Перекладаємо на тарілку, зверху при бажанні посипаємо корицею або гарбузовим насінням.