Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Як приготувати гарбузовий пиріг з рисом і чорносливом

Пропоную вам цікавий варіант приготування десерту. Для цього нам потрібно буде зробити тісто і начинку. Блюдо виходить досить ситним та смачним, тому сподобається вашим близьким людям і гостям.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • ½ Склянки окропу;
  • 130 мл соняшникової олії;
  • 1,5 ч. л розпушувача;
  • Сіль за смаком;
  • 1 ч. л цукру.

Для начинки:

  • Гарбуз;
  • ½ Чашки рисового крупи;
  • Цукор, сіль за уподобанням;
  • Чорнослив та інші сухофрукти.

Приготування

Рисову крупу заздалегідь відварюємо в підсоленій воді. Для початку займемося підготовкою заварного тіста. Для цього в миску висипаємо борошно, розпушувач, сіль і трохи цукру. Все розмішуємо і поступово вливаємо окріп з рослинним маслом. Замішуємо тісто і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.

Цікаве:  Салат з крабовими паличками — 9 дуже смачних рецептів

Для приготування начинки в тарілку з відварним рисом відправляємо гарбуз, нарізану кубиками, подрібнену курагу з чорносливом, злегка присаливаем і за бажанням додаємо трохи цукрового піску. Гарненько перемішуємо.

Включаємо духовку, щоб вона нагрілася до 180 градусів. У тесту відрізаємо невеликий шматочок, він буде виступати в якості «кришки» пирога. Іншу частину розкачуємо і викладаємо у форму. У центр додаємо начинку. Тепер розгортаємо невеликий шматок тесту, який відкладаємо і накриваємо пиріг.

Краї защепляем з верхівкою. В кількох місцях протикаємо виделкою.

Відправляємо в духовку і випікаємо протягом 40-50 хвилин. Начинка відмінно пропікається, і всі інгредієнти поєднуються, тому створюють неповторний смак. Випічка виходить ароматним і ніжним. Приємного апетиту!