Як приготувати гарбузовий пиріг з рисом і чорносливом
Пропоную вам цікавий варіант приготування десерту. Для цього нам потрібно буде зробити тісто і начинку. Блюдо виходить досить ситним та смачним, тому сподобається вашим близьким людям і гостям.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- ½ Склянки окропу;
- 130 мл соняшникової олії;
- 1,5 ч. л розпушувача;
- Сіль за смаком;
- 1 ч. л цукру.
Для начинки:
- Гарбуз;
- ½ Чашки рисового крупи;
- Цукор, сіль за уподобанням;
- Чорнослив та інші сухофрукти.
Приготування
Рисову крупу заздалегідь відварюємо в підсоленій воді. Для початку займемося підготовкою заварного тіста. Для цього в миску висипаємо борошно, розпушувач, сіль і трохи цукру. Все розмішуємо і поступово вливаємо окріп з рослинним маслом. Замішуємо тісто і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
Для приготування начинки в тарілку з відварним рисом відправляємо гарбуз, нарізану кубиками, подрібнену курагу з чорносливом, злегка присаливаем і за бажанням додаємо трохи цукрового піску. Гарненько перемішуємо.
Включаємо духовку, щоб вона нагрілася до 180 градусів. У тесту відрізаємо невеликий шматочок, він буде виступати в якості «кришки» пирога. Іншу частину розкачуємо і викладаємо у форму. У центр додаємо начинку. Тепер розгортаємо невеликий шматок тесту, який відкладаємо і накриваємо пиріг.
Краї защепляем з верхівкою. В кількох місцях протикаємо виделкою.
Відправляємо в духовку і випікаємо протягом 40-50 хвилин. Начинка відмінно пропікається, і всі інгредієнти поєднуються, тому створюють неповторний смак. Випічка виходить ароматним і ніжним. Приємного апетиту!