Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Смак гарбуза подобається не всім людям, до таких належу і я. Але якщо з неї приготувати пиріг, то виходить чудовий десерт, який містить безліч корисних речовин.

Він придбав велику популярність в Америці, особливо під час Хеллоуїна. Але в нашій країні, гарбузовий пиріг також готують і дуже давно. Не кожна господиня знає, як правильно його запекти в духовці.

Слід розуміти, що випічку можна робити з різними добавками, які поліпшують смакові якості. Для приготування використовується свіжий або заморожений продукт. Перевагою даного плоду є те, що він має тривалий термін зберігання.

Сьогодні є велика кількість рецептів пирога з гарбуза. Я пропоную вам ознайомитися з швидкими та простими варіантами приготування.

Гарбузовий пиріг — покроковий рецепт в духовці з манкою

Яскравий і смачний десерт готується без яєць та борошна. Він готується неймовірно просто, тому вам не потрібно володіти спеціальними кулінарними навичками або приділяти багато часу.

Інгредієнти:

  • 400 г м’якоті гарбуза;
  • 300 г манки;
  • 100 г цукрового піску;
  • 1 ч. л соди;
  • 250 мл кефіру;
  • Харчова сіль;
  • Цедра лимона або апельсина;

Для заливки:

  • 100 мл води;
  • Сік одного апельсина;
  • 100 г цукру.

Приготування

Манку пересипаємо в миску і заливаємо кефіром. Додаємо дрібку солі, цукровий пісок, ретельно перемішуємо до однорідності.

М’якоть гарбуза подрібнюємо на дрібній тертці і відправляємо в масу з манкою. Акуратно знімаємо цедру з апельсина і додаємо до решти інгредієнтів. На наступному етапі висипаємо соду або розпушувач. Гарненько перемішуємо до отримання однорідної суміші.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, перекладаємо в неї тісто і рівномірно розрівнюємо. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів, і готуємо протягом 50 хвилин.

Поки випікається гарбузовий манник, приготуємо сироп. Для цього вичавлюємо сік з апельсина, додаємо трохи води і цукор. Перемішуємо і ставимо на плиту. Після закипання проварюємо 3-4 хвилини і залишаємо остигати.

Готовий десерт виймаємо з духовки, проколює його виделкою в декількох місцях. Заливаємо сиропом і відкладаємо в сторону, як мінімум на півгодини. Після чого розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Рецепт гарбузового пирога в духовці без яєць і молока

Якщо ви хочете приготувати солодкий десерт з невеликою кількістю калорій, то скористайтеся наступним варіантом. Завдяки добавкам, смак пирога можна змінювати.

Інгредієнти:

  • Гарбуз;
  • 1 лимон;
  • 280 г цукру;
  • 250 мл кефіру;
  • 1,5 ч. л розпушувача;
  • 100 мл води;
  • 250 г манної крупи;
  • Кокосова стружка.

Приготування

Відразу включаємо духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів.

Подрібнюємо На дрібній тертці гарбуз, у нас повинно вийти дві склянки, і перекладаємо в глибоку миску. Вливаємо кефір, всипаємо 180 г цукрового піску, додаємо розпушувач, цедру, яку знімаємо дрібної теркою з лимона. А також висипаємо манку. Все добре перемішуємо.

Форму змащуємо соняшниковою або вершковим маслом. Перекладаємо тісто і розрівнюємо його. Відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хвилин.

В окрему ємність видавлюємо сік лимона, додаємо трохи води і залишки цукру. Доводимо до кипіння і варимо близько трьох хвилин. Коли пиріг буде готовий, то поливаємо його сиропом і посипаємо кокосовою стружкою.

Десерт залишаємо просочуватися на пару годин, а потім можна пробувати. Він буде смачним і вологим протягом декількох днів.

Як приготувати гарбузовий пиріг з рисом і чорносливом

Пропоную вам цікавий варіант приготування десерту. Для цього нам потрібно буде зробити тісто і начинку. Блюдо виходить досить ситним та смачним, тому сподобається вашим близьким людям і гостям.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • ½ Склянки окропу;
  • 130 мл соняшникової олії;
  • 1,5 ч. л розпушувача;
  • Сіль за смаком;
  • 1 ч. л цукру.

Для начинки:

  • Гарбуз;
  • ½ Чашки рисового крупи;
  • Цукор, сіль за уподобанням;
  • Чорнослив та інші сухофрукти.

Приготування

Рисову крупу заздалегідь відварюємо в підсоленій воді. Для початку займемося підготовкою заварного тіста. Для цього в миску висипаємо борошно, розпушувач, сіль і трохи цукру. Все розмішуємо і поступово вливаємо окріп з рослинним маслом. Замішуємо тісто і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.

Для приготування начинки в тарілку з відварним рисом відправляємо гарбуз, нарізану кубиками, подрібнену курагу з чорносливом, злегка присаливаем і за бажанням додаємо трохи цукрового піску. Гарненько перемішуємо.

Включаємо духовку, щоб вона нагрілася до 180 градусів. У тесту відрізаємо невеликий шматочок, він буде виступати в якості «кришки» пирога. Іншу частину розкачуємо і викладаємо у форму. У центр додаємо начинку. Тепер розгортаємо невеликий шматок тесту, який відкладаємо і накриваємо пиріг.

Краї защепляем з верхівкою. В кількох місцях протикаємо виделкою.

Відправляємо в духовку і випікаємо протягом 40-50 хвилин. Начинка відмінно пропікається, і всі інгредієнти поєднуються, тому створюють неповторний смак. Випічка виходить ароматним і ніжним. Приємного апетиту!

Швидкий і смачний рецепт пирога з гарбуза і дріжджового тіста

Приготування ароматного десерту може бути дуже простим. Для цього нам знадобиться трохи часу і доступні продукти. Нижче пропоную ознайомитися з покроковими етапами.

Інгредієнти:

  • 350 мл молока;
  • 800 г борошна;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 1 ч. л солі;
  • 1 яйце;
  • 50 г свіжих дріжджів;
  • Гарбуз;
  • Ванілін;
  • 1 ч. л крохмалю;
  • Рослинне масло.

Приготування

Молоко нагріваємо до 30 градусів і виливаємо в каструлю. Додаємо цукровий пісок, харчову сіль, куряче яйце, а також дріжджі. Всі інгредієнти перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Потім вливаємо пару ложок соняшникової олії і поступово додаємо борошно пшеничне, після чого замішуємо тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Ємність накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці, щоб воно підійшло.

Стіл посипаємо невеликою кількістю борошна і розкачуємо тісто в пласт, товщиною в 1 см. Змащуємо її рослинним маслом силіконової пензликом.

Гарбуз подрібнюємо на крупній тертці і змішуємо її з ваніліном і 1 ч. л крохмалю. Підготовлену начинку викладаємо на тісто і злегка посипаємо цукром при бажанні.

Звертаємо в рулет і защипуємо краю. Скручуємо в кільце і відправляємо в форму, змащену маслом. Зверху майбутній пиріг промазуємо маслом для золотистої скоринки. Відставляємо в сторону на 15-20 хвилин.

Форму відправляємо в духовку, яку попередньо нагріваємо до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-45 хвилин. Чудовий десерт до чаю готовий, вам обов’язково сподобається.

Приготування гарбузового пирога в духовці без масла

Пропоную ознайомитися з ще одним простим рецептом десерт з гарбуза. Він виходить ніжним і смачним, тому сподобається не тільки дітям, але і дорослим людям.

Інгредієнти:

  • 450 г гарбуза;
  • 400 г манки;
  • 150 г цукрового піску;
  • 350 мл кефіру;
  • 3 ч. л розпушувача;
  • Цедра лимона.

Для сиропу:

  • Лимонний сік;
  • 180 г цукру;
  • 200 мл води.

Приготування

Гарбуз очищаємо від шкірки і подрібнюємо на дрібній тертці. Перекладаємо в глибоку миску, вливаємо кефір, висипаємо цукровий пісок, манну крупу, розпушувач. Також додаємо цедру лимона, яку натираємо на дрібній тертці. Всі продукти добре розмішуємо до утворення однорідної маси.

Форму для випікання змащуємо маслом і перекладаємо в неї, підготовлене тісто, яке рівномірно розрівнюємо по поверхні. Ставимо в духовку, нагріту до 170-180 градусів. Готуємо близько 45 хвилин.

Тим часом в сотейник виливаємо воду, висипаємо цукор і додаємо сік одного лимона. Ставимо на плиту і після закипання варимо близько 3 хвилин на середньому вогні.

Пиріг дістаємо з духовки і перевіряємо дерев’яною зубочисткою на готовність. Заливаємо приготовленим сиропом.

Десерт повинен просочитися, тому залишаємо його на 30-60 хвилин, після чого він буде готовий до вживання. Ставте чайник на плиту і нарізайте випічку на шматки.

Покроковий рецепт несолодкого гарбузового пирога

Якщо ви з якихось причин не любите солодку випічку, то пропоную вам ще один варіант приготування пирога з гарбуза, без підсолоджувачів. В результаті чого, виходить ситна закуска, яку можна подавати як окрему страву.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 2 яйця;
  • 50 г сиру;
  • Щіпка солі;
  • Щіпка коріандру;
  • 120 мл сметани.

Для тіста:

  • 1 склянка борошна;
  • 90 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л коріандру.

Приготування

Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо до повної готовності. Потім розминаємо, щоб вийшло пюре.

Подрібнюємо цибулю з часником. Відправляємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо до напівпрозорого кольору. Після чого відправляємо щіпку коріандру, подрібнену петрушку і готуємо ще пару хвилин.

У миску з гарбузовим пюре додаємо дрібку солі, натертий сир, збиті курячі яйця, сметану, а також обсмажену цибулю з часником. Все гарненько розмішуємо.

В окрему миску висипаємо борошно, додаємо яйце, коріандр і розм’якшене вершкове масло. Замішуємо досить густе тісто. Викладаємо його у форму для випікання і робимо бортики висотою близько 3 див.

Форму накриваємо харчовою фольгою і відправляємо на 15 хвилин у духовку, яку нагріваємо до 180 градусів.

Потім знімаємо фольгу і випікаємо ще близько 10 хвилин. Після чого виймаємо з духовки, викладаємо начинку і розподіляємо її по поверхні. Ставимо в духовку ще на 25 хвилин.

Закусочний пиріг подаємо в теплому або холодному вигляді. Приємного апетиту!

Швидкий пиріг з гарбуза на кефірі

Такий десерт сподобається навіть тим людям, які не люблять смак гарбуза, так як він виходить солодким і ароматним. Також не можна недооцінювати користь такої випічки.

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза;
  • 250 мл кефіру;
  • 260 г манної крупи;
  • Цедра 1-го лимона;
  • 100 г цукрового піску;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 2 ст. л натурального меду;
  • 100 мл води.

Приготування

М’якоть гарбуза натираємо на дрібній тертці в глибоку миску. До неї додаємо цедру лимона, трохи ваніліну або кориці за бажанням. Відправляємо розпушувач, виливаємо кефір, а також висипаємо цукор і манну крупу. Перемішуємо до отримання однорідної суміші і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб манка набухла.

Цікаве:  Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Перекладаємо тісто у форму, змащену маслом. Ставимо в духову шафу, розігрітий до 190 градусів, на 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Тепер приготуємо заливку. Для цього в мисці змішуємо мед, воду і 1 ч. л соку лимона. Якщо вам подобається більш солодкий пиріг, то зваріть сироп з цукру.

Готовий і гарячий пиріг змащуємо заливкою і залишаємо до повного охолодження. Приємного апетиту!

Дієтичний смачний рецепт гарбузового пирога в духовці

Любителям правильного харчування сподобається такий варіант випічки. У 100 г міститься всього 59 калорій, тому вона не зашкодить вашій фігурі і не призведе до збільшення зайвих кілограмів.

Інгредієнти:

  • 800 г м’якоті гарбуза;
  • 2 ст. л вівсяних висівок;
  • 1 ст. л. пшеничних висівок;
  • 200 г знежиреного сиру;
  • 2 яйця.

Приготування:

  1. Гарбуз попередньо нарізаємо на шматочки, а потім випікаємо або варимо;
  2. У миску з гарбузом відправляємо необхідні інгредієнти, і підсолоджувач за бажанням;
  3. Ретельно перемішуємо продукти до утворення однорідної маси;
  4. Форму для випічки змащуємо маслом, а краще застеляємо силіконовим килимком;
  5. Викладаємо у форму приготоване тісто і рівномірно розподіляємо його по поверхні;
  6. Випікаємо протягом 40 хвилин у попередньо нагрітій духовці до 220 градусів.

Подавати дієтичний десерт краще в холодному вигляді. При бажанні змастіть його сирним кремом. Приємного апетиту!

Як спекти пиріг з гарбуза в духовці з картоплею: простий рецепт

З гарбузовою начинкою ми приготуємо листкову випічку. Вам сподобається така закуска, якщо ви не любите солодкі пироги. Готується дуже легко, тому у вас не виникне складнощів.

Інгредієнти:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • Щіпка солі;
  • 150 мл води;
  • 500 г гарбуза;
  • 500 г картоплі;
  • 1 головка цибулі;
  • Зелень;
  • Мелений перець;
  • 50 мл соняшникової олії.

Приготування

У теплій воді розчиняємо трохи солі. В мисці з просіяним борошном робимо поглиблення в центрі і вливаємо рідина. Добре розмішуємо, а потім вимішуємо на столі до однорідного стану. Тісто кілька разів відбиваємо. Маса виходить крутий і еластичною.

Тарілку нагріваємо в мікрохвильовій печі і накриваємо їй тісто. Залишаємо на 30-40 хвилин. Тарілку і тісто змащуємо рослинним маслом.

Тим часом цибулю нарізаємо на чверть кільця і обсмажуємо його до напівпрозорості. Після чого відправляємо в сковороду натертий гарбуз і картоплю. Все перемішуємо і обсмажуємо до готовності.

Додаємо подрібнену зелень, сіль і рубаний часник за бажанням. Розмішуємо і готуємо ще пару хвилин.

Тісто розділяємо на три частини, формуємо з них кульки. Змащуємо олією і залишаємо на тарілці ще на 10 хвилин.

На наступному етапі одну частину розминаємо в коржик і розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм Викладаємо на плоску тарілку і зверху промазуємо рослинним маслом. Таким чином, робимо три коржі і залишаємо на 10 хвилин.

Включаємо духовку на 200 градусів. Беремо одну корж і акуратно розтягуємо її, щоб не порвати. Потім викладаємо на стіл і витягуємо краю у всі сторони. Пласт має вийти практично прозорий, розміром 60Х60.

На підготовлене тісто викладаємо 1/3 гарбузової начинки. Акуратно згортаємо в рулет. Краї защипуємо і відриваємо зайве. Відправляємо у форму, змащену маслом. Таким чином, готуємо три ковбаски.

Зверху змащуємо сумішшю з яєць і сметани або молока, йогурту.

Ставимо в духовку, приблизно на 25 хвилин. Коли випічка охолоне, то дістаємо з форми і викладаємо на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки.

Класичний рецепт гарбузового пирога

Останнім часом з’явилося безліч варіантів приготування випічки з гарбуза. Для початку спробуйте зробити класичний пиріг. Пропоную подивитися відео з докладними етапами:

Блюдо виходить смачним і ароматним. Якщо ви ніколи його не готували, і не знаєте, що робити з гарбузом, то обов’язково спробуйте скористатися цим рецептом. Випічка сподобається всім гостям і вашим родичам.

Простий рецепт пирога з замороженої гарбуза

Ароматну і ніжну випічку до чаю зробити досить легко. Вам не знадобиться багато часу для приготування. Завдяки різним добавкам, пиріг володіє неймовірним смаком.

Інгредієнти:

  • 1 стакан пюре з гарбуза;
  • 150 г цукрового піску;
  • 2 курячих яйця;
  • 180 г борошна;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 80 мл оливкової олії;
  • Сіль;
  • Ванілін;
  • 1 ч. л кориці;
  • 1 стакан волоських горіхів.

Приготування:

  1. Гарбуз заздалегідь дістаємо з морозилки. Коли вона розморозитися, то злегка віджимаємо від зайвої рідини і кладемо в чашу блендера. Перебиваємо до однорідної маси;
  2. В окрему миску всипаємо цукор, сіль, ванілін і корицю. Розбиваємо яйця і збиваємо в протягом декількох хвилин, поступово додаючи оливкова олія;
  3. У перекладаємо суміш пюре з гарбуза і добре розмішуємо продукти;
  4. Пшеничне борошно пару раз просіваємо і змішати з розпушувачем. Сипучі інгредієнти відправляємо в миску і акуратно розмішуємо;
  5. Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом і додаємо до решти продуктів. Ще раз гарненько перемішуємо;
  6. Перекладаємо тісто у форму, змащену маслом. Ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів.

Десерт остуджуємо прямо в формочці. При бажанні його можна посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Американський гарбузовий пиріг в духовці

Якщо у вас в будинку є гарбуз, і ви не знаєте, що з неї можна зробити, так як не подобається її смак, то пропоную запекти чудовий десерт. Це класичний варіант, який використовують в Америці.

Інгредієнти:

  • 150 г пшеничного борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч. л соку лимона;
  • 4 ст. л води;
  • 800 г гарбуза;
  • 2 яйця;
  • 200 г згущеного молока;
  • Кардамон, імбир, мускатний горіх, кориця;
  • Харчова сіль за смаком.

Приготування

Для початку зробимо тісто. Для цього борошно змішуємо з сіллю, і натираємо заморожене вершкове масло, відразу все перемішуємо. Робимо невелике поглиблення і вливаємо воду з лимонним соком, добре розмішуємо руками дуже швидко, щоб шматочки масла не розтанули повністю.

Тісто розгортаємо в корж діаметром більше, ніж форма для випічки, так як будемо робити бортики. При необхідності додаємо трохи борошна і викладаємо в роз’ємне кільце. Накриваємо харчовою плівкою, прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.

Тим часом гарбуз подрібнюємо на тертці і відправляємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Тушкуємо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Періодично помішуємо і за бажанням додаємо трохи солі. Додатково перетираємо через сито або перебиваємо в блендері.

Духовку включаємо на 200 градусів. Дістаємо форму з тестом і злегка наколюємо виделкою. Накриваємо пергаментним папером і насипаємо в неї квасолю або горох. Відправляємо в духовку на 12-15 хвилин.

У миску з гарбузовим пюре додаємо яйця, прянощі і ретельно розмішуємо кухонним віночком. Потім виливаємо згущене молоко і ще раз добре перемішуємо.

Дістаємо Форму з духовки, знімаємо пергаментний папір з горохом і знову ставимо в духовку ще на 5 хвилин. Після чого, зменшуємо температуру до 175 градусів. Виливаємо у форму начинку і рівномірно розподіляємо. Випікаємо протягом 40-60 хвилин.

Коли пиріг буде готовий, то даємо час охолонути, і тільки потім відкриваємо роз’ємне кільце. Перекладаємо на тарілку, зверху при бажанні посипаємо корицею або гарбузовим насінням.

Пиріг з гарбуза і сиру: швидкий і смачний рецепт в духовці

Наступний варіант дозволяє приготувати смачну запіканку. Навіть якщо вашим дітям не подобається смак гарбуза, вони з задоволенням будуть їсти цей чудовий і корисний десерт.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 300 г сиру;
  • 3 ст. л манки;
  • 2 ч. л вершкового масла;
  • 6 ст. л цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • 50 г родзинок.

Приготування

Деко застеляємо фольгою або пергаментним папером. Злегка змащуємо олією і викладаємо гарбуз, нарізану шматочками. Відправляємо запікатися на 40-45 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

Гарбуз відправляємо в високу ємність, додаємо 1,5 ст. л манної крупи, 3 ст. л цукру і збиваємо заглибним блендером. Потім відправляємо збите яйце і розмішуємо. Суміш відставляємо убік на кілька хвилин, щоб манка набухла.

В окрему миску відправляємо залишки манки і цукру, додаємо шматок вершкового масла, промиті родзинки, одне яйце і сир. Перемішуємо до отримання однорідної маси.

Роз’ємне кільце застеляємо пергаментним папером. Першим шаром виливаємо суміш з гарбуза, а зверху сирну масу. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Відправляємо в духовку, розігріту до 175-180 градусів, випікаємо протягом 40-50 хвилин.

Дістаємо пиріг з духовки, знімаємо форму і прибираємо пергаментний папір. Перекладаємо на тарілку, зверху посипаємо цукровою пудрою. Ріжемо на порційні шматочки. Подаємо в теплому або холодному вигляді до чаю.

Як приготувати пиріг з гарбуза з яблуками

Наступний рецепт не можна було обійти стороною. Гарбуз відмінно поєднується з яблуками, тому випічка виходить неймовірно смачною, соковитою і ніжною. Тому спробуйте скористатися цим варіантом.

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза;
  • 2 яблука;
  • 250 г борошна;
  • 150 г цукрового піску;
  • 100 г вершкового масла;
  • 10 г розпушувача;
  • 3 яйця;
  • Сіль, кориця.

Приготування

Гарбуз і одне яблуко подрібнюємо на крупній тертці. Фрукт злегка віджимаємо від зайвої рідини і посипаємо невеликою кількістю кориці.

В чисту миску відправляємо м’яке вершкове масло і поділяємо на дрібні шматочки. Додаємо цукор, яйця і заглибним блендером доводимо до однорідності.

У миску з приготованою сумішшю додаємо трохи солі, яблуко з гарбузом і добре розмішуємо. Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо через сито в масу. Все ретельно перемішуємо.

Роз’ємну форму застеляємо пергаментним папером, перекладаємо тісто і розрівнюємо по поверхні. Зверху викладаємо яблука і гарбуз, яку нарізаємо тонкими пластинами. Посипаємо цукром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин.

Такий десерт вам обов’язково сподобається. Приємного апетиту!

У даній статті зібрані практично всі варіанти приготування гарбузового пирога. Спробуйте поекспериментувати з начинкою та додатковими спеціями, можливо, ви досягнете кращого смаку.