Смак гарбуза подобається не всім людям, до таких належу і я. Але якщо з неї приготувати пиріг, то виходить чудовий десерт, який містить безліч корисних речовин.
Він придбав велику популярність в Америці, особливо під час Хеллоуїна. Але в нашій країні, гарбузовий пиріг також готують і дуже давно. Не кожна господиня знає, як правильно його запекти в духовці.
Слід розуміти, що випічку можна робити з різними добавками, які поліпшують смакові якості. Для приготування використовується свіжий або заморожений продукт. Перевагою даного плоду є те, що він має тривалий термін зберігання.
Сьогодні є велика кількість рецептів пирога з гарбуза. Я пропоную вам ознайомитися з швидкими та простими варіантами приготування.
Гарбузовий пиріг — покроковий рецепт в духовці з манкою
Яскравий і смачний десерт готується без яєць та борошна. Він готується неймовірно просто, тому вам не потрібно володіти спеціальними кулінарними навичками або приділяти багато часу.
Інгредієнти:
- 400 г м’якоті гарбуза;
- 300 г манки;
- 100 г цукрового піску;
- 1 ч. л соди;
- 250 мл кефіру;
- Харчова сіль;
- Цедра лимона або апельсина;
Для заливки:
- 100 мл води;
- Сік одного апельсина;
- 100 г цукру.
Приготування
Манку пересипаємо в миску і заливаємо кефіром. Додаємо дрібку солі, цукровий пісок, ретельно перемішуємо до однорідності.
М’якоть гарбуза подрібнюємо на дрібній тертці і відправляємо в масу з манкою. Акуратно знімаємо цедру з апельсина і додаємо до решти інгредієнтів. На наступному етапі висипаємо соду або розпушувач. Гарненько перемішуємо до отримання однорідної суміші.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, перекладаємо в неї тісто і рівномірно розрівнюємо. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів, і готуємо протягом 50 хвилин.
Поки випікається гарбузовий манник, приготуємо сироп. Для цього вичавлюємо сік з апельсина, додаємо трохи води і цукор. Перемішуємо і ставимо на плиту. Після закипання проварюємо 3-4 хвилини і залишаємо остигати.
Готовий десерт виймаємо з духовки, проколює його виделкою в декількох місцях. Заливаємо сиропом і відкладаємо в сторону, як мінімум на півгодини. Після чого розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!