Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Смак гарбуза подобається не всім людям, до таких належу і я. Але якщо з неї приготувати пиріг, то виходить чудовий десерт, який містить безліч корисних речовин.

Він придбав велику популярність в Америці, особливо під час Хеллоуїна. Але в нашій країні, гарбузовий пиріг також готують і дуже давно. Не кожна господиня знає, як правильно його запекти в духовці.

Слід розуміти, що випічку можна робити з різними добавками, які поліпшують смакові якості. Для приготування використовується свіжий або заморожений продукт. Перевагою даного плоду є те, що він має тривалий термін зберігання.

Сьогодні є велика кількість рецептів пирога з гарбуза. Я пропоную вам ознайомитися з швидкими та простими варіантами приготування.

Гарбузовий пиріг — покроковий рецепт в духовці з манкою

Яскравий і смачний десерт готується без яєць та борошна. Він готується неймовірно просто, тому вам не потрібно володіти спеціальними кулінарними навичками або приділяти багато часу.

Інгредієнти:

  • 400 г м’якоті гарбуза;
  • 300 г манки;
  • 100 г цукрового піску;
  • 1 ч. л соди;
  • 250 мл кефіру;
  • Харчова сіль;
  • Цедра лимона або апельсина;
Цікаве:  7 рецептів приготування домашнього майонезу блендером

Для заливки:

  • 100 мл води;
  • Сік одного апельсина;
  • 100 г цукру.

Приготування

Манку пересипаємо в миску і заливаємо кефіром. Додаємо дрібку солі, цукровий пісок, ретельно перемішуємо до однорідності.

М’якоть гарбуза подрібнюємо на дрібній тертці і відправляємо в масу з манкою. Акуратно знімаємо цедру з апельсина і додаємо до решти інгредієнтів. На наступному етапі висипаємо соду або розпушувач. Гарненько перемішуємо до отримання однорідної суміші.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, перекладаємо в неї тісто і рівномірно розрівнюємо. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів, і готуємо протягом 50 хвилин.

Поки випікається гарбузовий манник, приготуємо сироп. Для цього вичавлюємо сік з апельсина, додаємо трохи води і цукор. Перемішуємо і ставимо на плиту. Після закипання проварюємо 3-4 хвилини і залишаємо остигати.

Готовий десерт виймаємо з духовки, проколює його виделкою в декількох місцях. Заливаємо сиропом і відкладаємо в сторону, як мінімум на півгодини. Після чого розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!