Покроковий рецепт несолодкого гарбузового пирога
Якщо ви з якихось причин не любите солодку випічку, то пропоную вам ще один варіант приготування пирога з гарбуза, без підсолоджувачів. В результаті чого, виходить ситна закуска, яку можна подавати як окрему страву.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 1 зубчик часнику;
- 1 головка цибулі;
- 2 ст. л соняшникової олії;
- 2 гілочки петрушки;
- 2 яйця;
- 50 г сиру;
- Щіпка солі;
- Щіпка коріандру;
- 120 мл сметани.
Для тіста:
- 1 склянка борошна;
- 90 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1 ч. л коріандру.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо до повної готовності. Потім розминаємо, щоб вийшло пюре.
Подрібнюємо цибулю з часником. Відправляємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо до напівпрозорого кольору. Після чого відправляємо щіпку коріандру, подрібнену петрушку і готуємо ще пару хвилин.
У миску з гарбузовим пюре додаємо дрібку солі, натертий сир, збиті курячі яйця, сметану, а також обсмажену цибулю з часником. Все гарненько розмішуємо.
В окрему миску висипаємо борошно, додаємо яйце, коріандр і розм’якшене вершкове масло. Замішуємо досить густе тісто. Викладаємо його у форму для випікання і робимо бортики висотою близько 3 див.
Форму накриваємо харчовою фольгою і відправляємо на 15 хвилин у духовку, яку нагріваємо до 180 градусів.
Потім знімаємо фольгу і випікаємо ще близько 10 хвилин. Після чого виймаємо з духовки, викладаємо начинку і розподіляємо її по поверхні. Ставимо в духовку ще на 25 хвилин.
Закусочний пиріг подаємо в теплому або холодному вигляді. Приємного апетиту!