Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Покроковий рецепт несолодкого гарбузового пирога

Якщо ви з якихось причин не любите солодку випічку, то пропоную вам ще один варіант приготування пирога з гарбуза, без підсолоджувачів. В результаті чого, виходить ситна закуска, яку можна подавати як окрему страву.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 2 яйця;
  • 50 г сиру;
  • Щіпка солі;
  • Щіпка коріандру;
  • 120 мл сметани.

Для тіста:

  • 1 склянка борошна;
  • 90 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л коріандру.

Приготування

Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо до повної готовності. Потім розминаємо, щоб вийшло пюре.

Подрібнюємо цибулю з часником. Відправляємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо до напівпрозорого кольору. Після чого відправляємо щіпку коріандру, подрібнену петрушку і готуємо ще пару хвилин.

Цікаве:  Салат з крабовими паличками — 9 дуже смачних рецептів

У миску з гарбузовим пюре додаємо дрібку солі, натертий сир, збиті курячі яйця, сметану, а також обсмажену цибулю з часником. Все гарненько розмішуємо.

В окрему миску висипаємо борошно, додаємо яйце, коріандр і розм’якшене вершкове масло. Замішуємо досить густе тісто. Викладаємо його у форму для випікання і робимо бортики висотою близько 3 див.

Форму накриваємо харчовою фольгою і відправляємо на 15 хвилин у духовку, яку нагріваємо до 180 градусів.

Потім знімаємо фольгу і випікаємо ще близько 10 хвилин. Після чого виймаємо з духовки, викладаємо начинку і розподіляємо її по поверхні. Ставимо в духовку ще на 25 хвилин.

Закусочний пиріг подаємо в теплому або холодному вигляді. Приємного апетиту!