Швидкий і смачний рецепт пирога з гарбуза і дріжджового тіста
Приготування ароматного десерту може бути дуже простим. Для цього нам знадобиться трохи часу і доступні продукти. Нижче пропоную ознайомитися з покроковими етапами.
Інгредієнти:
- 350 мл молока;
- 800 г борошна;
- 2 ст. л цукрового піску;
- 1 ч. л солі;
- 1 яйце;
- 50 г свіжих дріжджів;
- Гарбуз;
- Ванілін;
- 1 ч. л крохмалю;
- Рослинне масло.
Приготування
Молоко нагріваємо до 30 градусів і виливаємо в каструлю. Додаємо цукровий пісок, харчову сіль, куряче яйце, а також дріжджі. Всі інгредієнти перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
Потім вливаємо пару ложок соняшникової олії і поступово додаємо борошно пшеничне, після чого замішуємо тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Ємність накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці, щоб воно підійшло.
Стіл посипаємо невеликою кількістю борошна і розкачуємо тісто в пласт, товщиною в 1 см. Змащуємо її рослинним маслом силіконової пензликом.
Гарбуз подрібнюємо на крупній тертці і змішуємо її з ваніліном і 1 ч. л крохмалю. Підготовлену начинку викладаємо на тісто і злегка посипаємо цукром при бажанні.
Звертаємо в рулет і защипуємо краю. Скручуємо в кільце і відправляємо в форму, змащену маслом. Зверху майбутній пиріг промазуємо маслом для золотистої скоринки. Відставляємо в сторону на 15-20 хвилин.
Форму відправляємо в духовку, яку попередньо нагріваємо до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-45 хвилин. Чудовий десерт до чаю готовий, вам обов’язково сподобається.