Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Швидкий і смачний рецепт пирога з гарбуза і дріжджового тіста

Приготування ароматного десерту може бути дуже простим. Для цього нам знадобиться трохи часу і доступні продукти. Нижче пропоную ознайомитися з покроковими етапами.

Інгредієнти:

  • 350 мл молока;
  • 800 г борошна;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 1 ч. л солі;
  • 1 яйце;
  • 50 г свіжих дріжджів;
  • Гарбуз;
  • Ванілін;
  • 1 ч. л крохмалю;
  • Рослинне масло.

Приготування

Молоко нагріваємо до 30 градусів і виливаємо в каструлю. Додаємо цукровий пісок, харчову сіль, куряче яйце, а також дріжджі. Всі інгредієнти перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Потім вливаємо пару ложок соняшникової олії і поступово додаємо борошно пшеничне, після чого замішуємо тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Ємність накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці, щоб воно підійшло.

Цікаве:  Борщ з щавлю з яйцем – рецепт на мясному бульйоні

Стіл посипаємо невеликою кількістю борошна і розкачуємо тісто в пласт, товщиною в 1 см. Змащуємо її рослинним маслом силіконової пензликом.

Гарбуз подрібнюємо на крупній тертці і змішуємо її з ваніліном і 1 ч. л крохмалю. Підготовлену начинку викладаємо на тісто і злегка посипаємо цукром при бажанні.

Звертаємо в рулет і защипуємо краю. Скручуємо в кільце і відправляємо в форму, змащену маслом. Зверху майбутній пиріг промазуємо маслом для золотистої скоринки. Відставляємо в сторону на 15-20 хвилин.

Форму відправляємо в духовку, яку попередньо нагріваємо до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-45 хвилин. Чудовий десерт до чаю готовий, вам обов’язково сподобається.