Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Як спекти пиріг з гарбуза в духовці з картоплею: простий рецепт

З гарбузовою начинкою ми приготуємо листкову випічку. Вам сподобається така закуска, якщо ви не любите солодкі пироги. Готується дуже легко, тому у вас не виникне складнощів.

Інгредієнти:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • Щіпка солі;
  • 150 мл води;
  • 500 г гарбуза;
  • 500 г картоплі;
  • 1 головка цибулі;
  • Зелень;
  • Мелений перець;
  • 50 мл соняшникової олії.

Приготування

У теплій воді розчиняємо трохи солі. В мисці з просіяним борошном робимо поглиблення в центрі і вливаємо рідина. Добре розмішуємо, а потім вимішуємо на столі до однорідного стану. Тісто кілька разів відбиваємо. Маса виходить крутий і еластичною.

Тарілку нагріваємо в мікрохвильовій печі і накриваємо їй тісто. Залишаємо на 30-40 хвилин. Тарілку і тісто змащуємо рослинним маслом.

Тим часом цибулю нарізаємо на чверть кільця і обсмажуємо його до напівпрозорості. Після чого відправляємо в сковороду натертий гарбуз і картоплю. Все перемішуємо і обсмажуємо до готовності.

Додаємо подрібнену зелень, сіль і рубаний часник за бажанням. Розмішуємо і готуємо ще пару хвилин.

Цікаве:  Щавлевий суп з яйцем за класичними рецептами

Тісто розділяємо на три частини, формуємо з них кульки. Змащуємо олією і залишаємо на тарілці ще на 10 хвилин.

На наступному етапі одну частину розминаємо в коржик і розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм Викладаємо на плоску тарілку і зверху промазуємо рослинним маслом. Таким чином, робимо три коржі і залишаємо на 10 хвилин.

Включаємо духовку на 200 градусів. Беремо одну корж і акуратно розтягуємо її, щоб не порвати. Потім викладаємо на стіл і витягуємо краю у всі сторони. Пласт має вийти практично прозорий, розміром 60Х60.

На підготовлене тісто викладаємо 1/3 гарбузової начинки. Акуратно згортаємо в рулет. Краї защипуємо і відриваємо зайве. Відправляємо у форму, змащену маслом. Таким чином, готуємо три ковбаски.

Зверху змащуємо сумішшю з яєць і сметани або молока, йогурту.

Ставимо в духовку, приблизно на 25 хвилин. Коли випічка охолоне, то дістаємо з форми і викладаємо на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки.