Швидкий пиріг з гарбуза на кефірі
Такий десерт сподобається навіть тим людям, які не люблять смак гарбуза, так як він виходить солодким і ароматним. Також не можна недооцінювати користь такої випічки.
Інгредієнти:
- 300 г гарбуза;
- 250 мл кефіру;
- 260 г манної крупи;
- Цедра 1-го лимона;
- 100 г цукрового піску;
- 1 ч. л розпушувача;
- 2 ст. л натурального меду;
- 100 мл води.
Приготування
М’якоть гарбуза натираємо на дрібній тертці в глибоку миску. До неї додаємо цедру лимона, трохи ваніліну або кориці за бажанням. Відправляємо розпушувач, виливаємо кефір, а також висипаємо цукор і манну крупу. Перемішуємо до отримання однорідної суміші і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб манка набухла.
Перекладаємо тісто у форму, змащену маслом. Ставимо в духову шафу, розігрітий до 190 градусів, на 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Тепер приготуємо заливку. Для цього в мисці змішуємо мед, воду і 1 ч. л соку лимона. Якщо вам подобається більш солодкий пиріг, то зваріть сироп з цукру.
Готовий і гарячий пиріг змащуємо заливкою і залишаємо до повного охолодження. Приємного апетиту!