Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Швидкий пиріг з гарбуза на кефірі

Такий десерт сподобається навіть тим людям, які не люблять смак гарбуза, так як він виходить солодким і ароматним. Також не можна недооцінювати користь такої випічки.

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза;
  • 250 мл кефіру;
  • 260 г манної крупи;
  • Цедра 1-го лимона;
  • 100 г цукрового піску;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 2 ст. л натурального меду;
  • 100 мл води.

Приготування

М’якоть гарбуза натираємо на дрібній тертці в глибоку миску. До неї додаємо цедру лимона, трохи ваніліну або кориці за бажанням. Відправляємо розпушувач, виливаємо кефір, а також висипаємо цукор і манну крупу. Перемішуємо до отримання однорідної суміші і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб манка набухла.

Цікаве:  Бутерброди з червоною рибою на святковий стіл: прості і смачні рецепти з оформленням

Перекладаємо тісто у форму, змащену маслом. Ставимо в духову шафу, розігрітий до 190 градусів, на 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Тепер приготуємо заливку. Для цього в мисці змішуємо мед, воду і 1 ч. л соку лимона. Якщо вам подобається більш солодкий пиріг, то зваріть сироп з цукру.

Готовий і гарячий пиріг змащуємо заливкою і залишаємо до повного охолодження. Приємного апетиту!