Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Пиріг з гарбуза і сиру: швидкий і смачний рецепт в духовці

Наступний варіант дозволяє приготувати смачну запіканку. Навіть якщо вашим дітям не подобається смак гарбуза, вони з задоволенням будуть їсти цей чудовий і корисний десерт.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 300 г сиру;
  • 3 ст. л манки;
  • 2 ч. л вершкового масла;
  • 6 ст. л цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • 50 г родзинок.

Приготування

Деко застеляємо фольгою або пергаментним папером. Злегка змащуємо олією і викладаємо гарбуз, нарізану шматочками. Відправляємо запікатися на 40-45 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

Гарбуз відправляємо в високу ємність, додаємо 1,5 ст. л манної крупи, 3 ст. л цукру і збиваємо заглибним блендером. Потім відправляємо збите яйце і розмішуємо. Суміш відставляємо убік на кілька хвилин, щоб манка набухла.

Цікаве:  Імбирні пряники з глазурю — рецепти в домашніх умовах на Новий рік

В окрему миску відправляємо залишки манки і цукру, додаємо шматок вершкового масла, промиті родзинки, одне яйце і сир. Перемішуємо до отримання однорідної маси.

Роз’ємне кільце застеляємо пергаментним папером. Першим шаром виливаємо суміш з гарбуза, а зверху сирну масу. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Відправляємо в духовку, розігріту до 175-180 градусів, випікаємо протягом 40-50 хвилин.

Дістаємо пиріг з духовки, знімаємо форму і прибираємо пергаментний папір. Перекладаємо на тарілку, зверху посипаємо цукровою пудрою. Ріжемо на порційні шматочки. Подаємо в теплому або холодному вигляді до чаю.