Пиріг з гарбуза і сиру: швидкий і смачний рецепт в духовці
Наступний варіант дозволяє приготувати смачну запіканку. Навіть якщо вашим дітям не подобається смак гарбуза, вони з задоволенням будуть їсти цей чудовий і корисний десерт.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 300 г сиру;
- 3 ст. л манки;
- 2 ч. л вершкового масла;
- 6 ст. л цукрового піску;
- 2 яйця;
- 50 г родзинок.
Приготування
Деко застеляємо фольгою або пергаментним папером. Злегка змащуємо олією і викладаємо гарбуз, нарізану шматочками. Відправляємо запікатися на 40-45 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
Гарбуз відправляємо в високу ємність, додаємо 1,5 ст. л манної крупи, 3 ст. л цукру і збиваємо заглибним блендером. Потім відправляємо збите яйце і розмішуємо. Суміш відставляємо убік на кілька хвилин, щоб манка набухла.
В окрему миску відправляємо залишки манки і цукру, додаємо шматок вершкового масла, промиті родзинки, одне яйце і сир. Перемішуємо до отримання однорідної маси.
Роз’ємне кільце застеляємо пергаментним папером. Першим шаром виливаємо суміш з гарбуза, а зверху сирну масу. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Відправляємо в духовку, розігріту до 175-180 градусів, випікаємо протягом 40-50 хвилин.
Дістаємо пиріг з духовки, знімаємо форму і прибираємо пергаментний папір. Перекладаємо на тарілку, зверху посипаємо цукровою пудрою. Ріжемо на порційні шматочки. Подаємо в теплому або холодному вигляді до чаю.