Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Приготування гарбузового пирога в духовці без масла

Пропоную ознайомитися з ще одним простим рецептом десерт з гарбуза. Він виходить ніжним і смачним, тому сподобається не тільки дітям, але і дорослим людям.

Інгредієнти:

  • 450 г гарбуза;
  • 400 г манки;
  • 150 г цукрового піску;
  • 350 мл кефіру;
  • 3 ч. л розпушувача;
  • Цедра лимона.

Для сиропу:

  • Лимонний сік;
  • 180 г цукру;
  • 200 мл води.

Приготування

Гарбуз очищаємо від шкірки і подрібнюємо на дрібній тертці. Перекладаємо в глибоку миску, вливаємо кефір, висипаємо цукровий пісок, манну крупу, розпушувач. Також додаємо цедру лимона, яку натираємо на дрібній тертці. Всі продукти добре розмішуємо до утворення однорідної маси.

Форму для випікання змащуємо маслом і перекладаємо в неї, підготовлене тісто, яке рівномірно розрівнюємо по поверхні. Ставимо в духовку, нагріту до 170-180 градусів. Готуємо близько 45 хвилин.

Цікаве:  Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Тим часом в сотейник виливаємо воду, висипаємо цукор і додаємо сік одного лимона. Ставимо на плиту і після закипання варимо близько 3 хвилин на середньому вогні.

Пиріг дістаємо з духовки і перевіряємо дерев’яною зубочисткою на готовність. Заливаємо приготовленим сиропом.

Десерт повинен просочитися, тому залишаємо його на 30-60 хвилин, після чого він буде готовий до вживання. Ставте чайник на плиту і нарізайте випічку на шматки.