Солодка запечений гарбуз з цукром і яблуками
Зробити чудовий десерт з натуральних продуктів можна дуже швидко і просто. Потрібно лише підготувати продукти, і дочекатися, поки вони будуть повністю готові.
Інгредієнти:
- 350 г гарбуза;
- 2 яблука;
- 1 ч. л цукру;
- Щіпка кориці.
Приготування
Гарбуз ріжемо на шматочки середнього розміру прямо з шкіркою. Викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Зверху посипаємо невеликою кількістю цукру і корицею.
Яблука розрізаємо навпіл і вирізаємо середину з насінням. Потім нарізаємо на шматочки і викладаємо наступним шаром. Фрукти також посипаємо цукром-піском і дрібкою кориці.
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Відправляємо в неї деко з продуктами, і випікаємо близько 20-30 хвилин. Після чого охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Рецепт гарбуза, запеченої шматочками з куркою
З мінімального набору продуктів ми приготуємо страву, і воно сподобається навіть тим людям, які не є любителями такого овочу, як гарбуз.
Інгредієнти:
- 1 кг курки;
- 800 г м’якоті гарбуза;
- Часник;
- 200 мл вершків;
- Зелень;
- 40 г вершкового масла;
- Перець і сіль за смаком;
- 30 мл соєвого соусу.
Приготування
Для початку замаринуем курку. Перед цим нарізаємо її на середні шматки і промиваємо. Відправляємо в глибоку миску і додаємо до неї подрібнений часник і рубану зелень, а також вливаємо соєвий соус. Залишаємо на 30 хвилин.
Гарбуз очищаємо і ріжемо на тонкі брусочки. На плиту ставимо деко і розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо нарізаний гарбуз, злегка присаливаем і посипаємо куркумою, але не обов’язково. Все розмішуємо і на мінімальному вогні готуємо 3-4 хвилини.
Зверху викладаємо мариновану курку. Накриваємо деко харчовою плівкою і ставимо в розігріту до 210 градусів духовку на 20 хвилин.
Потім витягуємо блюдо, заливаємо вершками і перемішуємо. Знову відправляємо в духовку і запікаємо протягом 20-30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Приємного апетиту!