Гарбуз, запечена цілком з м’ясом, грибами і сиром
В домашніх умовах можна приготувати неймовірно смачну печеню, яка сподобається вашим близьким людям. При цьому не знадобиться кулінарний досвід і навички.
Інгредієнти:
- 1 гарбуз 2-2,5 кг;
- 1 солодкий перець;
- 300 г м’яса;
- 300 г печериць;
- 100 г твердого сиру;
- 1 гострий перчик;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 зубчик часнику;
- 5 картоплин;
- 1 ст. л томатної пасти;
- 1 ст. л майонезу;
- 50 г вершкового масла;
- 1 ч. л чорного меленого перцю;
- 1 ч. л солодкої паприки.
Приготування
У гарбуза зрізаємо верхню частину. Вирізаємо середину з насінням. Трохи м’якоті нарізаємо на кубики і відкладаємо в сторону, вони нам ще знадобляться.
М’ясо ріжемо на шматочки невеликого розміру, відправляємо в сковороду з олією. Солимо, посипаємо меленим перцем і паприкою. Обсмажуємо до напівготовності і перекладаємо в горщик з гарбуза.
Картопля очищаємо від шкірки і ріжемо кубиком. Перекладаємо в сковороду разом з гарбузом. Солимо, перчимо і розмішуємо. Злегка обсмажуємо, а потім відразу перекладаємо в горщик.
Наступним кроком нарізаємо гриби на невеликі шматочки. Перекладаємо в сковороду з олією, посипаємо перцем, паприкою і присаливаем. Все розмішуємо, злегка обсмажуємо і відправляємо в гарбуз.
Подрібнюємо цибулю, обсмажуємо до прозорості. Додаємо до нього нарізану моркву і готуємо пару хвилин. Після чого відправляємо вершкове масло, нарізаний болгарський і гострий перець. Вливаємо 50 мл води і викладаємо томатну пасту і пресований часник. Розмішуємо, через хвилину додаємо майонез, і через хвилину обжарку відправляємо в гарбузовий горщик.
Гарбуз накриваємо кришкою і загортаємо в харчову фольгу. Ставимо на деко, відправляємо на 1-1,5 години в духовку, яку попередньо розігріваємо до 200 градусів.
За 15 хвилин до готовності знімаємо фольгу, зверху викладаємо натертий сир. Прибираємо в духовку, не накриваючи кришкою.
Залишаємо блюдо на кілька хвилин, щоб воно злегка охолоне, а потім подаємо до святкового столу або на вечерю.