Гарбуз, запечений в духовці: 14 рецептів приготування

Гарбуз, запечена цілком з м’ясом, грибами і сиром

В домашніх умовах можна приготувати неймовірно смачну печеню, яка сподобається вашим близьким людям. При цьому не знадобиться кулінарний досвід і навички.

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз 2-2,5 кг;
  • 1 солодкий перець;
  • 300 г м’яса;
  • 300 г печериць;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 гострий перчик;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 зубчик часнику;
  • 5 картоплин;
  • 1 ст. л томатної пасти;
  • 1 ст. л майонезу;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ч. л чорного меленого перцю;
  • 1 ч. л солодкої паприки.

Приготування

У гарбуза зрізаємо верхню частину. Вирізаємо середину з насінням. Трохи м’якоті нарізаємо на кубики і відкладаємо в сторону, вони нам ще знадобляться.

М’ясо ріжемо на шматочки невеликого розміру, відправляємо в сковороду з олією. Солимо, посипаємо меленим перцем і паприкою. Обсмажуємо до напівготовності і перекладаємо в горщик з гарбуза.

Картопля очищаємо від шкірки і ріжемо кубиком. Перекладаємо в сковороду разом з гарбузом. Солимо, перчимо і розмішуємо. Злегка обсмажуємо, а потім відразу перекладаємо в горщик.

Цікаве:  Вівсяне молоко: як приготувати в домашніх умовах і термін придатності

Наступним кроком нарізаємо гриби на невеликі шматочки. Перекладаємо в сковороду з олією, посипаємо перцем, паприкою і присаливаем. Все розмішуємо, злегка обсмажуємо і відправляємо в гарбуз.

Подрібнюємо цибулю, обсмажуємо до прозорості. Додаємо до нього нарізану моркву і готуємо пару хвилин. Після чого відправляємо вершкове масло, нарізаний болгарський і гострий перець. Вливаємо 50 мл води і викладаємо томатну пасту і пресований часник. Розмішуємо, через хвилину додаємо майонез, і через хвилину обжарку відправляємо в гарбузовий горщик.

Гарбуз накриваємо кришкою і загортаємо в харчову фольгу. Ставимо на деко, відправляємо на 1-1,5 години в духовку, яку попередньо розігріваємо до 200 градусів.

За 15 хвилин до готовності знімаємо фольгу, зверху викладаємо натертий сир. Прибираємо в духовку, не накриваючи кришкою.

Залишаємо блюдо на кілька хвилин, щоб воно злегка охолоне, а потім подаємо до святкового столу або на вечерю.