Гарбуз, запечений в духовці: 14 рецептів приготування

Рецепт запеченої гарбуза з м’ясом і рисом

Ситне блюдо, яке буде зігрівати зимовими вечорами. Ми будемо фарширувати цілий плід, і запікати в духовці. Може здатися, що не всі зможуть впоратися з приготуванням, але це не так, процес дуже простий.

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз;
  • 100 г рису;
  • 200 г сирокопченого карбонаду;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • Гриби;
  • 1 гострий перчик;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • Зелень;
  • Спеції і сіль.

Приготування

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. Морквину промиваємо, зчищають верхній шар і нарізаємо на шматочки невеликого розміру. Гриби шиітаке або будь-які інші також ріжемо на часточки. У гострого перчика видаляємо насіння і подрібнюємо.

У сковороді розігріваємо рослинне масло і відправляємо в неї підготовлені продукти. Злегка обсмажуємо, після чого додаємо карбонад або бекон або шматочки м’яса на ваш вибір.

Цікаве:  Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих

Рисову крупу попередньо промиваємо, а потім на кілька хвилин замочуємо в теплій воді. Відправляємо в сковороду, додаємо ваші улюблені спеції, вливаємо близько 100 мл води і перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30-40 хвилин. Головне – щоб рис не переварився.

У гарбуза невеликого розміру зрізаємо верхівку і за допомогою ложки виймаємо серцевину з насінням, після чого, всередині змащуємо олією. Фаршируємо приготовленої начинкою. Якщо хочете, щоб блюдо вийшло соковитим, то додайте трохи води.

Накриваємо відрізаною верхівкою, викладаємо на змащену маслом форму, яку ставимо на 40 хвилин у духовку, нагріту до 180 градусів.

Витягаємо готове блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню за бажанням. Приємного апетиту!