Запікаємо гарбуза з пшоном
Якщо приготувати кашу в цілій гарбузі, то вона виходить неймовірно смачною, і сподобається навіть тим людям, які не люблять пшоно. Спробуйте здивувати своїх близьких і гостей.
Інгредієнти:
- Гарбуз;
- Пшоно;
- Молоко;
- 1 ст. л натурального меду;
- Волоські горіхи;
- Ізюм;
- 2 ст. л цукрового піску;
- ½ Ч. л солі;
- ½ Ч. л кориці.
Приготування
У гарбуза зрізаємо верхівку, і вичищаємо насіння з м’якоттю. Наполовину наповнюємо промитим пшоном. Додаємо цукор, корицю, сіль, родзинки, який заздалегідь заливаємо окропом, а після чого віджимаємо. Акуратно перемішуємо продукти.
Заливаємо молоком, щоб воно повністю покривало інгредієнти. Додаємо кілька шматочків вершкового масла.
Гарбуз накриваємо кришкою і відправляємо на 1,5-2 години в духовку, яку потрібно заздалегідь нагріти до 180-200 градусів.
Готову кашу поливаємо медом і посипаємо подрібненими горіхами. Перед подачею наполягаємо протягом півгодини. Приємного апетиту!