Гарбуз, запечений в духовці: 14 рецептів приготування

Запікаємо гарбуза з пшоном

Якщо приготувати кашу в цілій гарбузі, то вона виходить неймовірно смачною, і сподобається навіть тим людям, які не люблять пшоно. Спробуйте здивувати своїх близьких і гостей.

Інгредієнти:

  • Гарбуз;
  • Пшоно;
  • Молоко;
  • 1 ст. л натурального меду;
  • Волоські горіхи;
  • Ізюм;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • ½ Ч. л солі;
  • ½ Ч. л кориці.

Приготування

У гарбуза зрізаємо верхівку, і вичищаємо насіння з м’якоттю. Наполовину наповнюємо промитим пшоном. Додаємо цукор, корицю, сіль, родзинки, який заздалегідь заливаємо окропом, а після чого віджимаємо. Акуратно перемішуємо продукти.

Заливаємо молоком, щоб воно повністю покривало інгредієнти. Додаємо кілька шматочків вершкового масла.

Гарбуз накриваємо кришкою і відправляємо на 1,5-2 години в духовку, яку потрібно заздалегідь нагріти до 180-200 градусів.

Цікаве:  Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Готову кашу поливаємо медом і посипаємо подрібненими горіхами. Перед подачею наполягаємо протягом півгодини. Приємного апетиту!