Гарбуз, запечений в духовці: 14 рецептів приготування

Як приготувати гарбуз у духовці з гречкою

Якщо зварити гречану кашу в гарбузі, то ви отримаєте неймовірно корисне і поживне блюдо. Цей рецепт зараз використовують рідко, але його просто недооцінюють.

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз 3 кг;
  • 300 г гречаної крупи;
  • 300 мл води;
  • 50 г вершкового масла;
  • 200 мл вершків;
  • ½ Ст. л харчової солі.

Приготування

Гарбуз промиваємо під проточною водою. Як і в попередніх варіантах зрізаємо верхівку, а потім витягуємо волокна з насінням. Тобто робимо натуральний горщик.

Гречку промиваємо кілька разів холодною водою. Висипаємо її в гарбуз, додаємо сіль, вершки і воду. Добре розмішуємо.

Накриваємо зрізаною верхньою частиною і харчовою фольгою. Запікаємо протягом 2 годин в духовці, розігрітій до 200 градусів. Потім додаємо вершкове масло і залишаємо у вимкненій духовці 30 хвилин.

Цікаве:  Щавлевий суп з яйцем за класичними рецептами