Як приготувати гарбуз у духовці з гречкою
Якщо зварити гречану кашу в гарбузі, то ви отримаєте неймовірно корисне і поживне блюдо. Цей рецепт зараз використовують рідко, але його просто недооцінюють.
Інгредієнти:
- 1 гарбуз 3 кг;
- 300 г гречаної крупи;
- 300 мл води;
- 50 г вершкового масла;
- 200 мл вершків;
- ½ Ст. л харчової солі.
Приготування
Гарбуз промиваємо під проточною водою. Як і в попередніх варіантах зрізаємо верхівку, а потім витягуємо волокна з насінням. Тобто робимо натуральний горщик.
Гречку промиваємо кілька разів холодною водою. Висипаємо її в гарбуз, додаємо сіль, вершки і воду. Добре розмішуємо.
Накриваємо зрізаною верхньою частиною і харчовою фольгою. Запікаємо протягом 2 годин в духовці, розігрітій до 200 градусів. Потім додаємо вершкове масло і залишаємо у вимкненій духовці 30 хвилин.