Гарбуз, запечений в духовці: 14 рецептів приготування

Як приготувати гарбуз у духовці з фаршем

Ми вже розглянули кілька рецептів приготування. Але їх набагато більше. Тому пропоную ще один варіант запікання фаршированих плодів. Спробуйте скористатися цим способом.

Інгредієнти:

  • 3 гарбуза за 1 кг;
  • 2 цибулини;
  • 500 г яловичого фаршу;
  • 5 ст. л рослинного масла;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 г рисової крупи;
  • Перець і сіль.

Приготування

Гарбуз промиваємо під проточною водою і витираємо паперовими рушниками. Зрізаємо верхню частину, з середини видаляємо насіння, а також вирізаємо частину м’якоті, яку нарізаємо на кубики.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. У сковороду виливаємо 3 ст. л масла й обсмажуємо в ньому цибулю, протягом трьох хвилин. Після чого додаємо подрібнений часник.

Цікаве:  Бутерброди з червоною рибою на святковий стіл: прості і смачні рецепти з оформленням

На наступному етапі в сковороду викладаємо фарш і 150-200 г м’якоті гарбуза. Розмішуємо і готуємо близько 10 хвилин. Перчимо, солимо і знімаємо з плити.

До начинки додаємо рис, відварений до напівготовності, і все акуратно перемішуємо. Гарбуз фаршируємо підготовленими продуктами, злегка утрамбовуємо ложкою і накриваємо, відрізаною верхівкою.

Таким же чином наповнюємо ще два гарбузи. Викладаємо на деко і зверху змащуємо маслом. Випікаємо протягом години в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Готове блюдо викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Для зручності, можна розрізати навпіл. Приємного апетиту!