Як приготувати гарбуз у духовці з фаршем
Ми вже розглянули кілька рецептів приготування. Але їх набагато більше. Тому пропоную ще один варіант запікання фаршированих плодів. Спробуйте скористатися цим способом.
Інгредієнти:
- 3 гарбуза за 1 кг;
- 2 цибулини;
- 500 г яловичого фаршу;
- 5 ст. л рослинного масла;
- 2 зубчики часнику;
- 200 г рисової крупи;
- Перець і сіль.
Приготування
Гарбуз промиваємо під проточною водою і витираємо паперовими рушниками. Зрізаємо верхню частину, з середини видаляємо насіння, а також вирізаємо частину м’якоті, яку нарізаємо на кубики.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. У сковороду виливаємо 3 ст. л масла й обсмажуємо в ньому цибулю, протягом трьох хвилин. Після чого додаємо подрібнений часник.
На наступному етапі в сковороду викладаємо фарш і 150-200 г м’якоті гарбуза. Розмішуємо і готуємо близько 10 хвилин. Перчимо, солимо і знімаємо з плити.
До начинки додаємо рис, відварений до напівготовності, і все акуратно перемішуємо. Гарбуз фаршируємо підготовленими продуктами, злегка утрамбовуємо ложкою і накриваємо, відрізаною верхівкою.
Таким же чином наповнюємо ще два гарбузи. Викладаємо на деко і зверху змащуємо маслом. Випікаємо протягом години в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Готове блюдо викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Для зручності, можна розрізати навпіл. Приємного апетиту!