Запечений гарбуз у духовці цілком без начинки
Якщо ви плануєте використовувати гарбуз для приготування супів, запіканок та інших страв, то її можна попередньо запекти. Для цього плід добре промиваємо під проточною водою, а потім розрізаємо на дві половинки.
Акуратно виймаємо насіння з овоча. Обидві частини викладаємо зрізом вниз на деко, який застеляємо пергаментним папером або харчовою фольгою.
Духовку нагріваємо до 200 градусів. Прибираємо в неї гарбуз на 60-90 хвилин. Готовий продукт збризкуємо соняшниковою олією і залишаємо остигати. Після такої процедури шкірка легко знімається, і м’якоть використовуємо за призначенням.
Якщо у вас вдома лежить гарбуз, і ви не знаєте, що з нею робити. Спробуйте скористатися одним або кількома рецептами запікання, запропонованими в цій статті.