Гарбуз, запечений в духовці: 14 рецептів приготування

Як запекти гарбуз, фаршировану м’ясом і картоплею

За наступним рецептом ми приготуємо чудове спекотне, яке не соромно буде поставити на святковий стіл. Начинка просочується смаком гарбуза, тому виходить ароматне блюдо.

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз;
  • 7 картоплин;
  • 400 р свинини;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • Соняшникова олія;
  • Зелень;
  • Перець з сіллю;
  • Італійські спеції.

Приготування

Щоб зробити гарбузовий горщик, потрібно відрізати верхню частину, тільки не викидаємо, так як вона нам ще знадобиться. Виймаємо насіння і вирізаємо трохи м’якоті.

Подрібнений часник змішуємо з італійськими травами. Приготованою сумішшю змащуємо внутрішні стінки.

М’ясо нарізаємо на шматки і обсмажуємо в сковороді з розігрітим рослинним маслом.

Тим часом на дрібні шматочки нарізаємо цибулю і моркву. Додаємо в сковороду зі свининою, перемішуємо і готуємо близько 10 хвилин.

Цікаве:  Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Картоплю очищаємо і нарізаємо на шматочки разом з м’якоттю гарбуза. Відправляємо до решти продуктів, солимо, вливаємо трохи води і розмішуємо. Готуємо до напівготовності картоплі.

Начинку з рубаною зеленню викладаємо в підготовлений горщик, наливаємо 50 мл води, накриваємо верхньою частиною і на 45 хвилин запікаємо в духовці, яку заздалегідь нагріваємо до 180 градусів.

Гостям сподобається таке блюдо, тому обов’язково спробуйте його приготувати у вільний час.