Як запекти гарбуз, фаршировану м’ясом і картоплею
За наступним рецептом ми приготуємо чудове спекотне, яке не соромно буде поставити на святковий стіл. Начинка просочується смаком гарбуза, тому виходить ароматне блюдо.
Інгредієнти:
- 1 гарбуз;
- 7 картоплин;
- 400 р свинини;
- 5 зубчиків часнику;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- Соняшникова олія;
- Зелень;
- Перець з сіллю;
- Італійські спеції.
Приготування
Щоб зробити гарбузовий горщик, потрібно відрізати верхню частину, тільки не викидаємо, так як вона нам ще знадобиться. Виймаємо насіння і вирізаємо трохи м’якоті.
Подрібнений часник змішуємо з італійськими травами. Приготованою сумішшю змащуємо внутрішні стінки.
М’ясо нарізаємо на шматки і обсмажуємо в сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Тим часом на дрібні шматочки нарізаємо цибулю і моркву. Додаємо в сковороду зі свининою, перемішуємо і готуємо близько 10 хвилин.
Картоплю очищаємо і нарізаємо на шматочки разом з м’якоттю гарбуза. Відправляємо до решти продуктів, солимо, вливаємо трохи води і розмішуємо. Готуємо до напівготовності картоплі.
Начинку з рубаною зеленню викладаємо в підготовлений горщик, наливаємо 50 мл води, накриваємо верхньою частиною і на 45 хвилин запікаємо в духовці, яку заздалегідь нагріваємо до 180 градусів.
Гостям сподобається таке блюдо, тому обов’язково спробуйте його приготувати у вільний час.