Гарбуз, запечена цілком з рисом і сухофруктами
Це блюдо по достоїнству оцінять гурмани. Воно не тільки смачне, але і корисне, оскільки містить велику кількість корисних речовин і вітамінів. Готувати можна в сезон, а також у будь-який час, так як плоди відмінно зберігаються цілий рік.
Інгредієнти:
- 1 гарбуз невеликого розміру;
- Коричневий рис;
- Сухофрукти;
- Горіхи;
- 1 ст. л натурального меду;
- 2 ст. л оливкової олії;
- Харчова сіль.
Приготування:
Бурий рис заздалегідь замочуємо на 2-3 години. Потім відправляємо її в каструлю з водою. Після закипання додаємо сіль і куркуму за бажанням, варимо протягом 5 хвилин, цього буде достатньо.
Розігріваємо сковороду і змащуємо олією. Викладаємо сухофрукти з горіхами, вливаємо трохи води і перемішуємо. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і готуємо близько 30 секунд.
У гарбуза зрізаємо верхню частину і на 2/3 заповнюємо рисом. Зверху викладаємо сухофрукти з горіхами і акуратно все перемішуємо.
Накриваємо кришкою, ставимо на деко і відправляємо на 1-1,5 години в духовку, яку заздалегідь нагріваємо до 180 градусів. Потім виймаємо, знімаємо верхню частину і для зручної подачі робимо надрізи на гарбузі і розкриваємо її. Зверху поливаємо натуральним медом.