Гарбуз, запечений в духовці: 14 рецептів приготування

Гарбуз, запечена цілком з овочами і м’ясом в духовці

Ви можете використовувати цілий плід для приготування смачної страви. Всі продукти просочуються смаком гарбуза. При бажанні, м’ясо можете не включати до складу.

Інгредієнти:

  • Гарбуз;
  • 400 г м’яса;
  • 1 цибулина;
  • 1 помідор;
  • 1 морква;
  • 2 болгарських перцю;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 лаврових листа;
  • Мелений перець і сіль;
  • Соняшникова олія.

Приготування

У гарбуза зрізаємо верхівку. По колу вирізаємо частину м’якоті з насінням. По краях залишаємо близько 1,5 см.

Тепер займемося підготовкою начинки. Для цього на невеликі шматочки нарізаємо моркву, болгарський перець, ріпчасту цибулю, а також помідор.

М’ясо ріжемо на шматочки невеликого розміру. Обсмажуємо в сковороді з усіх боків до напівготовності.

Цікаве:  Салат з кальмарами і креветками: 6 найсмачніших покрокових рецептів

В іншій сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо цибулю до прозорості. Потім додаємо моркву, і коли вона стане м’якою, відправляємо солодкий перець, томат і пару зубчиків часнику, а також шматки м’яса. Солимо і перчимо до смаку, додаємо лавровий лист. Все перемішуємо і тушкуємо до повної готовності.

Щоб продукт не пригорів, зовні змащуємо маслом і встановлюємо на форму для випічки або лист. Фаршируємо приготованими продуктами. Якщо вам здається, що мало соку, то додайте трохи гарячої води.

Накриваємо верхньою частиною і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 1,5 години.

Апетитне блюдо готове. Це відмінний варіант для сімейної вечері або святкового столу.