Гарбуз, запечена цілком з овочами і м’ясом в духовці
Ви можете використовувати цілий плід для приготування смачної страви. Всі продукти просочуються смаком гарбуза. При бажанні, м’ясо можете не включати до складу.
Інгредієнти:
- Гарбуз;
- 400 г м’яса;
- 1 цибулина;
- 1 помідор;
- 1 морква;
- 2 болгарських перцю;
- 2 зубчики часнику;
- 2 лаврових листа;
- Мелений перець і сіль;
- Соняшникова олія.
Приготування
У гарбуза зрізаємо верхівку. По колу вирізаємо частину м’якоті з насінням. По краях залишаємо близько 1,5 см.
Тепер займемося підготовкою начинки. Для цього на невеликі шматочки нарізаємо моркву, болгарський перець, ріпчасту цибулю, а також помідор.
М’ясо ріжемо на шматочки невеликого розміру. Обсмажуємо в сковороді з усіх боків до напівготовності.
В іншій сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо цибулю до прозорості. Потім додаємо моркву, і коли вона стане м’якою, відправляємо солодкий перець, томат і пару зубчиків часнику, а також шматки м’яса. Солимо і перчимо до смаку, додаємо лавровий лист. Все перемішуємо і тушкуємо до повної готовності.
Щоб продукт не пригорів, зовні змащуємо маслом і встановлюємо на форму для випічки або лист. Фаршируємо приготованими продуктами. Якщо вам здається, що мало соку, то додайте трохи гарячої води.
Накриваємо верхньою частиною і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 1,5 години.
Апетитне блюдо готове. Це відмінний варіант для сімейної вечері або святкового столу.