У нашій країні все популярнішою стає таке іспанське блюдо, як паелья з морепродуктів. Воно виходить неймовірно смачним і ситним, тому стало таким поширеним.
Згідно своїй назві готується і подається прямо в сковороді. Є паелью прийнято дерев’яними ложками, так як металеві прилади надають неприємний і неприродний смак.
У класичному варіанті паелья готується з морепродуктів. Також у нього можуть входити різні види м’яса і інші інгредієнти. Завдяки популярності з’явилася величезна кількість рецептів приготування в домашніх умовах.
Сьогодні розглянемо кілька простих і доступних способів приготування цього чудового блюда. Здивуйте своїх близьких і гостей.
Паелья з морепродуктів — рецепт в домашніх умовах з вином
Дуже смачне іспанське блюдо готується досить просто. Не варто переживати, що у вас нічого не вийде. З приготуванням може легко впоратися будь-яка господиня.
Інгредієнти:
- 100 г рисової крупи;
- 10 шт мідій;
- 5 креветок;
- 50 г кальмарів;
- 1 цибулина;
- 1 філе курки;
- 150 мл білого вина;
- 300 мл води;
- 30 мл соняшникової олії;
- Часник;
- Сіль;
- Мелений перець;
- Базилік.
Покрокове приготування з фото
Насамперед ставимо нагріватися сковороду на плиту і вливаємо олію в невеликій кількості. Тим часом ріпчасту цибулю нарізаємо на кубики. І обсмажуємо до золотистого кольору.
Куряче філе також ріжемо на шматки середнього розміру. У паэльницу вливаємо біле вино, і коли спирт випарується, додаємо нарізану курку та всі необхідні морепродукти. Включаємо вогонь на максимум, щоб мідії розкрилися.
Через 3-5 хвилин з сковороди витягуємо всі інгредієнти. Залишаємо тільки цибулю і бульйон. Вливаємо 150 мл води і додаємо рис. Коли рідина випарується, то вливаємо ще 150 мл. Варимо 20-25 хвилин.
Після цього продукти назад відправляємо в ємність, солимо і перчимо за смаком, отправялем подрібнений часник і базилік. Все добре перемішуємо.
Через 1-2 хвилини знімаємо блюдо з плити і подаємо на стіл прямо в сковорідці. Але при бажанні розкладіть по порційних тарілках. Приємного апетиту!