Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі — прості і смачні рецепти на святковий стіл

Солона оселедець широко використовується в кулінарії. З неї готують не тільки смачні закуски і салати, але і чудові бутерброди, які відмінно підходять для сервірування святкового столу. Також їх роблять і в звичайні дні для перекусу.

Такі сендвічі можна приготувати з різних інгредієнтів, так як риба поєднується з багатьма продуктами. У більшості випадків, закуска готується на чорному хлібі, тому розглянемо саме такі рецепти.

Кращим варіантом є оселедець, яку ви самостійно засолили в домашніх умовах, так як в магазині не завжди продають якісні продукти.

Якщо ви хочете урізноманітнити святкове меню, то пропоную вам кілька цікавих рецептів з покроковими етапами.

Прості бутерброди з оселедцем і огірком на чорному хлібі

Такі бутерброди є відмінною закускою до міцних алкогольних напоїв. Тому вони будуть доречними на будь-якому святковому столі з дорослою компанією.

Цікаве:  Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Чорний хліб;
  • Філе оселедця;
  • Солоний огірок;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Майонез.

Приготування:

  1. Бородінський хліб нарізаємо на скибочки, які поділяємо на 4 частини;
  2. Кожен шматок змащуємо тонким шаром майонезу;
  3. На міні-бутерброди викладаємо по невеликому шматочку солоної риби;
  4. Зверху додаємо солоний огірок, який нарізаємо кружечками;
  5. Залишається доповнити кільцями цибулі. При бажанні його можна замаринувати в оцті протягом декількох хвилин.

Ідеальна закуска до горілки готова. Можете подавати до столу.