Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі — прості і смачні рецепти на святковий стіл

Солона оселедець широко використовується в кулінарії. З неї готують не тільки смачні закуски і салати, але і чудові бутерброди, які відмінно підходять для сервірування святкового столу. Також їх роблять і в звичайні дні для перекусу.

Такі сендвічі можна приготувати з різних інгредієнтів, так як риба поєднується з багатьма продуктами. У більшості випадків, закуска готується на чорному хлібі, тому розглянемо саме такі рецепти.

Кращим варіантом є оселедець, яку ви самостійно засолили в домашніх умовах, так як в магазині не завжди продають якісні продукти.

Якщо ви хочете урізноманітнити святкове меню, то пропоную вам кілька цікавих рецептів з покроковими етапами.

Прості бутерброди з оселедцем і огірком на чорному хлібі

Такі бутерброди є відмінною закускою до міцних алкогольних напоїв. Тому вони будуть доречними на будь-якому святковому столі з дорослою компанією.

Інгредієнти:

  • Чорний хліб;
  • Філе оселедця;
  • Солоний огірок;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Майонез.

Приготування:

  1. Бородінський хліб нарізаємо на скибочки, які поділяємо на 4 частини;
  2. Кожен шматок змащуємо тонким шаром майонезу;
  3. На міні-бутерброди викладаємо по невеликому шматочку солоної риби;
  4. Зверху додаємо солоний огірок, який нарізаємо кружечками;
  5. Залишається доповнити кільцями цибулі. При бажанні його можна замаринувати в оцті протягом декількох хвилин.

Ідеальна закуска до горілки готова. Можете подавати до столу.

Рецепт смачних бутербродів з оселедцем і гірчицею

Незважаючи на простий рецепт, закуска, приготовлена таким способом, володіє неймовірним ароматом і смаком. Вона обов’язково сподобається вашим гостям, які будуть просити добавки.

Інгредієнти:

  • Чорний хліб;
  • 1 філе оселедця;
  • 1 ст. л гірчиці;
  • 1 ст. л сметани;
  • Сік одного лимона;
  • 2 головки цибулі;
  • Кріп.

Приготування:

  1. У житнього хліба зрізаємо скоринки з усіх сторін і нарізаємо на порційні шматочки;
  2. Викладаємо скибочки на деко і підсушуємо в духовці близько 15 хвилин. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів;
  3. Тим часом приготуємо соус. Для цього змішуємо сметану з гірчицею до однорідної маси;
  4. Філе риби ріжемо на тонкі шматочки;
  5. Тепер приступаємо до формування закусочних бутербродів. Для цього тости змащуємо приготованим соусом;
  6. Зверху викладаємо оселедець;
  7. Додаємо маринований лук;
  8. Прикрашаємо гілочками кропу.

Для приготування такої закуски знадобиться всього кілька хвилин. Приємного апетиту!

Бутерброди з оселедцем і маслом на чорному хлібі

Простий варіант приготування закуски, але, незважаючи на це, підходить для святкового столу. При бажанні спробуйте поекспериментувати зі спеціями та іншими продуктами.

Інгредієнти:

  • Житній хліб;
  • 100 г філе оселедця;
  • 50 г вершкового масла;
  • 4 перепелиних яйця;
  • Зелену цибулю.

Приготування:

  1. Чорний хліб нарізаємо на шматочки трикутної форми. Але ви можете розрізати на звичайні скибочки;
  2. Хліб змащуємо невеликою кількістю масла;
  3. Зверху викладаємо варені перепелині яйця, які ріжемо на тонкі кружечки;
  4. Потім додаємо подрібнений зелений лук;
  5. Філе нарізаємо шматочками і акуратно викладаємо на бутерброд.

Закуска готова, тому можете відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Смачні бутерброди з оселедцем і буряком

Ці продукти чудово поєднуються і доповнюють смак один одного. Крім того, сендвічі виходять корисними. Вони поліпшують засвоєння їжі, що дуже важливо в святкові дні.

Інгредієнти:

  • Чорний хліб;
  • Філе слабосоленої оселедця;
  • 1 буряк;
  • 1 ст. л вершкового сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 головка червоної цибулі;
  • Кріп;
  • 1 ст. л соняшникової олії;
  • Харчова сіль за смаком.

Приготування:

  1. Житній хліб нарізаємо на шматочки і видавлюємо м’якоть круглої форми. Для цього можна скористатися звичайним склянкою. Із залишків зробіть грінки при бажанні;
  2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, нарізаємо на тонкі пластини. Після чого обсмажуємо на рослинному маслі і перекладаємо в тарілку;
  3. М’якуш хліба викладаємо на сковороду і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки;
  4. Попередньо відварюємо буряк, нарізаємо на шматочки разом з часником. Відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності;
  5. До бурякової маси додаємо вершковий сир і ще раз включаємо блендер;
  6. Потім потрібно дрібно нарізати кріп, додати до приготованої маси і добре розмішати. При необхідності злегка підсолюємо;
  7. Цукрову суміш намазуємо на хліб;
  8. Зверху викладаємо шматочки оселедця і півкільця цибулі;
  9. Прикрашаємо свіжою зеленню.

Сендвічі виходять смачними і поживними, а також красиво виглядають на святковому столі.

Бутерброди з оселедцем, плавленим сиром і морквою

З солоної риби можна зробити, так звану «Неправдиву ікру». Це відмінна намазки для приготування смачних сендвічів. Обов’язково спробуйте скористатися цим рецептом, вам сподобається.

Інгредієнти:

  • 200 г оселедця;
  • 50 г моркви;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Відварену і очищену моркву дрібно нарізаємо;
  2. Наступним кроком подрібнюємо філе оселедця;
  3. Сирки ріжемо на невеликі шматочки. Ніж слід змочити холодною водою, щоб сир не прилипав;
  4. Підготовлені інгредієнти і розм’якшене вершкове масло відправляємо в одну тарілку і перемішуємо;
  5. Масу прибираємо в холодильник на одну годину;
  6. Приготовану начинку намазуємо на шматки хліба.
Цікаве:  Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

При бажанні, всі продукти можете подрібнити в чаші блендері або пропустити через м’ясорубку. Приємного апетиту!

Бутерброди з оселедцем під шубою на чорному хлібі

Ця закуска ще називається «Ледачою шубою». Вона сподобається любителям однойменного салату. Тільки викладаємо її на житній хліб і подаємо до столу.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця;
  • 2 буряків;
  • 200 г майонезу;
  • Петрушка і зелений лук;
  • Харчова сіль за смаком;
  • Житній хліб.

Приготування:

  1. Буряк загортаємо в харчову фольгу і випікаємо в духовці. Готовність перевіряємо зубочисткою;
  2. Потім натираємо на середній тертці, злегка підсолюємо, заправляємо майонезом і перемішуємо;
  3. Подрібнюємо зелений лук;
  4. Оселедець нарізаємо на тонкі шматочки;
  5. Чорний хліб ріжемо на шматочки, а потім ріжемо їх на трикутні шматочки;
  6. Намазуємо на хліб бурякову масу і рівномірно розподіляємо по поверхні;
  7. Посипаємо рубаним зеленим луком;
  8. Зверху викладаємо кілька шматочків риби.

Закуска готується просто і швидко. При бажанні прикрашаємо листочками петрушки.

Покрокове приготування бутербродів з оселедцем і яйцем

Таку закуску можна готувати на новорічний або святковий стіл, а також у звичайні дні. Для цього нам знадобиться доступні і прості продукти, які практично завжди є в холодильнику.

Інгредієнти:

  • Чорний хліб;
  • 1 філе оселедця;
  • 3 яйця;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст. л рослинного масла;
  • Зелена цибуля;
  • Перець і сіль за смаком;
  • Майонез.

Приготування:

  1. Хліб нарізаємо скибочками, зрізаємо верхню скоринку і розрізаємо навпіл;
  2. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо хліб з одного боку;
  3. Потім скоринку натираємо зубчиком часнику;
  4. Для приготування начинки в миску відправляємо натерті варені яйця, рубаний зелений лук і майонез. При бажанні солимо і перчимо. Все добре перемішуємо;
  5. Начинку намазуємо на обсмажену сторону хліба;
  6. Зверху викладаємо шматочки оселедця;
  7. Прикрашаємо пір’ям зеленого лука.

Не забудьте видалити всі кісточки у риби, щоб уникнути неприємних наслідків. Приємного апетиту!

Бутерброди з оселедцем і лимоном на чорному хлібі

Закуска швидкого приготування сподобається вашим гостям, вони обов’язково будуть питати у вас рецепт цих чудових сендвічів. Процес досить простий, тому у вас не виникне труднощів.

Інгредієнти:

  • Житній хліб;
  • 150 г оселедця малосольною;
  • 35 г вершкового масла;
  • ½ Лимона;
  • Кріп.

Приготування:

  1. Хліб нарізаємо трикутниками і зрізаємо шкірку;
  2. Розм’якшене вершкове масло змішати з рубаним кропом. Замість цього можете використовувати сирний сир;
  3. Скибочки хліба змащуємо приготованою сумішшю;
  4. Зверху додаємо невеликі шматочки оселедця;
  5. Прикрашаємо бутерброди тонкими скибочками лимона і кропом.

Для приготування закуски, краще використовувати рибу власного засолу або пресерви в маслі.

Рецепт бутерброди з оселедцем і картоплею на чорному хлібі

На новорічному столі завжди є закуска з оселедцем. Щоб урізноманітнити святкове меню, пропоную вам приготувати апетитні і смачні бутерброди. Можете подавати їх з хлібом і без нього.

Інгредієнти:

  • 1 філе оселедця;
  • 4 картоплини;
  • ½ Головки цибулі;
  • Рослинна олія;
  • Кріп.

Приготування:

  1. Картоплю заздалегідь відварюємо, остуджуємо, після чого нарізаємо на кружечки;
  2. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо картоплю з двох боків до золотистої скоринки;
  3. Філе оселедця розбираємо, видаляємо кістки і ріжемо на шматочки середнього розміру;
  4. Рибу викладаємо на картоплю, поряд додаємо нарізану цибулю;
  5. Посипаємо рубаним кропом;
  6. При бажанні збризкуємо рослинним маслом.

Закуску можна подавати в такому вигляді або викласти на скибочки житнього хліба, так буде ситніше.

Як приготувати бутерброди з оселедцем і сиром

Пропоную вам ще один бюджетний варіант закуски, в якій відмінно поєднуються всі продукти. Сендвічі можна зробити на святковий стіл або в звичайні дні для перекусу.

Інгредієнти:

  • Житній хліб;
  • Вершкове масло;
  • Плавлений сир;
  • Оселедець;
  • Кріп;
  • Петрушка;
  • Оливки.

Приготування:

  1. Плавлений сир збиваємо міксером, а потім перемішуємо його з рубаним кропом;
  2. З бородінського хліба видавлюємо м’якоть круглої форми. Для цього скористайтесь келихом або склянкою;
  3. По боках змащуємо вершковим маслом і обвалюють у залишках подрібненого кропу;
  4. Хліб змащуємо приготовленої сирною масою;
  5. Викладаємо шматочки оселедця;
  6. Прикрашаємо оливками і листочками петрушки.

Оригінальна закуска готова, викладаємо на красиве блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Я думаю, ви зможете підібрати рецепт із запропонованих варіантів. Вони знадобляться вам для сервірування святкового столу. Також робіть їх у звичайні дні для перекусу.