Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

Рецепт приготування горохової каші з гарбузом в каструлі

Таке блюдо неймовірно корисне. У ньому містяться мікроелементи, вітаміни, а також антиоксиданти, які уповільнюють процес старіння. Тому включайте в своє меню смачне пюре.

Інгредієнти:

  • 2 склянки гороху;
  • 250 г гарбуза;
  • Вершкове масло;
  • 2 ст. л сметани;
  • Сіль і лавровий лист.

Приготування:

 

  • Горох ретельно промиваємо і замочуємо на ніч;
  • Вранці відварюємо протягом 1,5 години на помірному вогні, періодично помішуючи;
  • Тим часом, гарбуз очищаємо, нарізаємо її на шматочки і перекладаємо в окрему каструлю. Заливаємо водою і варимо близько півгодини;
  • Горохову кашу підсолюємо, додаємо до неї гарбуз, лавровий лист і перемішуємо. Готуємо протягом 15 хвилин на повільному вогні;
  • За кілька хвилин до готовності додаємо шматочок вершкового масла і сметани. Витягаємо лавровий лист;
  • За допомогою блендера доводимо до однорідної консистенції.
Цікаве:  Крабові палички, фаршировані різними начинками з недорогих продуктів

 

Пюре подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!