Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

Як варити горохову кашу на воді в домашніх умовах

Якщо ви не знаєте, як правильно готувати другу страву з гороху, то пропоную вам базовий рецепт. Краще всього використовувати горох шліфований. Додаткові продукти не будемо додавати.

Інгредієнти:

  • 1 склянка гороху;
  • ½ Ч. л солі;
  • 1 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Горох промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою;
  • Заливаємо боби холодною водою і залишаємо на 12 годин, після чого, ще раз промиваємо;
  • Перекладаємо в товстостінну каструлю і повністю покриваємо водою;
  • Накриваємо кришкою, ставимо на плиту і готуємо на максимальному вогні до закипання;
  • Після цього з поверхні знімаємо пінку і зменшуємо вогонь;
  • Через 45 хвилин солимо, вливаємо олію і перемішуємо. Вимикаємо вогонь;
  • Якщо в каструлі залишилася рідина, то вона вбереться, якщо залишити страву під закритою кришкою 30 хвилин.
Цікаве:  Крабові палички, фаршировані різними начинками з недорогих продуктів

 

Незважаючи на простий процес приготування, страва виходить смачним. Приємного апетиту!