Як варити горохову кашу на воді в домашніх умовах
Якщо ви не знаєте, як правильно готувати другу страву з гороху, то пропоную вам базовий рецепт. Краще всього використовувати горох шліфований. Додаткові продукти не будемо додавати.
Інгредієнти:
- 1 склянка гороху;
- ½ Ч. л солі;
- 1 ст. л соняшникової олії.
Приготування:
- Горох промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою;
- Заливаємо боби холодною водою і залишаємо на 12 годин, після чого, ще раз промиваємо;
- Перекладаємо в товстостінну каструлю і повністю покриваємо водою;
- Накриваємо кришкою, ставимо на плиту і готуємо на максимальному вогні до закипання;
- Після цього з поверхні знімаємо пінку і зменшуємо вогонь;
- Через 45 хвилин солимо, вливаємо олію і перемішуємо. Вимикаємо вогонь;
- Якщо в каструлі залишилася рідина, то вона вбереться, якщо залишити страву під закритою кришкою 30 хвилин.
Незважаючи на простий процес приготування, страва виходить смачним. Приємного апетиту!