Покроковий рецепт горохової каші з замочуванням в каструлі з копченостями
Горох використовують в якості начинки для випічки і приготування супу. Але з цього продукту виходить дуже смачне друге блюдо. А якщо в нього додати копчене м’ясо, то воно нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
- 1 склянка гороху;
- 3 склянки води;
- 150 г копченої корейки;
- 1 головка цибулі;
- Щіпка чорного меленого перцю;
- 2 ст. л рослинного масла;
- ½ Ч. л харчової солі.
Приготування:
- Горох промиваємо кілька разів. Потім повністю покриваємо його водою і залишаємо замачиваться, як мінімум на 5 годин;
- Після закінчення зазначеного часу перекладаємо боби в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо майже до повної готовності;
- Тим часом подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на сковороді з маслом до золотистого кольору;
- Корейку нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо до цибулі і готуємо пару хвилин;
- Обсмажені продукти відправляємо в каструлю з горохом, перчимо і солимо за смаком. Все перемішуємо і ставимо на плиту. Відварюємо протягом 5 хвилин.
Блюдо готове, подаємо в гарячому або теплому вигляді. При бажанні посипаємо рубаною зеленню.