Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

Покроковий рецепт горохової каші з замочуванням в каструлі з копченостями

Горох використовують в якості начинки для випічки і приготування супу. Але з цього продукту виходить дуже смачне друге блюдо. А якщо в нього додати копчене м’ясо, то воно нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • 1 склянка гороху;
  • 3 склянки води;
  • 150 г копченої корейки;
  • 1 головка цибулі;
  • Щіпка чорного меленого перцю;
  • 2 ст. л рослинного масла;
  • ½ Ч. л харчової солі.

Приготування:

 

  • Горох промиваємо кілька разів. Потім повністю покриваємо його водою і залишаємо замачиваться, як мінімум на 5 годин;
  • Після закінчення зазначеного часу перекладаємо боби в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо майже до повної готовності;
  • Тим часом подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на сковороді з маслом до золотистого кольору;
  • Корейку нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо до цибулі і готуємо пару хвилин;
  • Обсмажені продукти відправляємо в каструлю з горохом, перчимо і солимо за смаком. Все перемішуємо і ставимо на плиту. Відварюємо протягом 5 хвилин.
Цікаве:  Курячі сердечка — 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

 

Блюдо готове, подаємо в гарячому або теплому вигляді. При бажанні посипаємо рубаною зеленню.