Рецепт горохової каші з м’ясом в автоклаві
Для консервації продуктів під високим тиском використовується спеціальне обладнання – автоклав. Розглянемо процес приготування каші з використанням цієї техніки.
Інгредієнти:
- Горох;
- М’ясо;
- Цибуля;
- Морква;
- Лавровий лист;
- Перець і сіль;
- Рослинне масло.
Приготування:
- М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки і злегка обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією;
- Замочуємо Горох на 1 годину, а потім варимо протягом 20 хвилин. На банку об’ємом 0,5 л знадобиться близько 100 г гороху;
- Подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
- Потім додаємо терту моркву і готуємо протягом декількох хвилин;
- У чисті сухі банки додаємо лавровий лист, горошини запашного перцю;
- Після чого в ємності відправляємо горох, а зверху м’ясо;
- Потім викладаємо обсмажені овочі;
- Банки повинні бути наповнені на 2/3. Перчимо і солимо за смаком;
- Додаємо 200 мл води, залишаючи пару сантиметрів повітряної подушки;
- Закатуємо заготівлю металевими кришками, які попередньо потрібно прокип’ятити протягом 2 хвилин;
- Ємності відправляємо в автоклав;
- Заливаємо водою на 2 сантиметри вище кришок банок;
- Закриваємо і вмикаємо обладнання. Коли температура досягне 110 градусів, то готуємо 40 хвилин. Після чого виймаємо банки.
Таке блюдо можна зберігати тривалий час. Рецепт стане у пригоді дачникам та туристам. Приємного апетиту!