Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

Рецепт горохової каші з м’ясом в автоклаві

Для консервації продуктів під високим тиском використовується спеціальне обладнання – автоклав. Розглянемо процес приготування каші з використанням цієї техніки.

Інгредієнти:

  • Горох;
  • М’ясо;
  • Цибуля;
  • Морква;
  • Лавровий лист;
  • Перець і сіль;
  • Рослинне масло.

Приготування:

 

  • М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки і злегка обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією;
  • Замочуємо Горох на 1 годину, а потім варимо протягом 20 хвилин. На банку об’ємом 0,5 л знадобиться близько 100 г гороху;
  • Подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
  • Потім додаємо терту моркву і готуємо протягом декількох хвилин;
  • У чисті сухі банки додаємо лавровий лист, горошини запашного перцю;
  • Після чого в ємності відправляємо горох, а зверху м’ясо;
  • Потім викладаємо обсмажені овочі;
  • Банки повинні бути наповнені на 2/3. Перчимо і солимо за смаком;
  • Додаємо 200 мл води, залишаючи пару сантиметрів повітряної подушки;
  • Закатуємо заготівлю металевими кришками, які попередньо потрібно прокип’ятити протягом 2 хвилин;
  • Ємності відправляємо в автоклав;
  • Заливаємо водою на 2 сантиметри вище кришок банок;
  • Закриваємо і вмикаємо обладнання. Коли температура досягне 110 градусів, то готуємо 40 хвилин. Після чого виймаємо банки.
Цікаве:  Млинці з червоною ікрою: як приготувати і красиво загорнути

 

Таке блюдо можна зберігати тривалий час. Рецепт стане у пригоді дачникам та туристам. Приємного апетиту!