Як зварити горохову кашу в духовці
Будь-яка каша, приготована в горщиках, відрізняється незабутнім смаком. Крім того, для цього знадобиться менше часу, порівняно з готуванням до каструлі.
Інгредієнти:
- 1 склянка гороху;
- 150 г копченої курки;
- 1 головка цибулі;
- 30 г вершкового масла;
- Лавровий лист;
- Мелений чорний перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- Горох промиваємо в декількох водах і замочуємо на 2-3 години. Потім відварюємо протягом 40 хвилин;
- Нарізаємо цибулю і м’ясо. Відправляємо на сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажуємо, додавши перець і сіль;
- Горох відкидаємо на сито, щоб стекла зайва рідина;
- Кашу перекладаємо в горщик, а зверху викладаємо обсмажені овочі. Додаємо пару лаврових листів і накриваємо кришкою;
- Готуємо протягом 20 хвилин в духовці, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.
Страву подаємо прямо в горщику або розкладаємо по порційних тарілках.