Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

Як зварити горохову кашу в духовці

Будь-яка каша, приготована в горщиках, відрізняється незабутнім смаком. Крім того, для цього знадобиться менше часу, порівняно з готуванням до каструлі.

Інгредієнти:

  • 1 склянка гороху;
  • 150 г копченої курки;
  • 1 головка цибулі;
  • 30 г вершкового масла;
  • Лавровий лист;
  • Мелений чорний перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Горох промиваємо в декількох водах і замочуємо на 2-3 години. Потім відварюємо протягом 40 хвилин;
  • Нарізаємо цибулю і м’ясо. Відправляємо на сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажуємо, додавши перець і сіль;
  • Горох відкидаємо на сито, щоб стекла зайва рідина;
  • Кашу перекладаємо в горщик, а зверху викладаємо обсмажені овочі. Додаємо пару лаврових листів і накриваємо кришкою;
  • Готуємо протягом 20 хвилин в духовці, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.
Цікаве:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

 

Страву подаємо прямо в горщику або розкладаємо по порційних тарілках.