Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

Горохова каша без замочування з содою

Якщо у вас мало часу для приготування другої страви, то ви можете скористатися одним секретом. Боби не потрібно заздалегідь замочувати, просто будемо використовувати соду, яка прискорює процес. Крім того, така каша має більш м’який смак.

Інгредієнти:

  • 500 г гороху;
  • Харчова сіль за смаком;
  • ½ Ч. л соди.

Приготування:

 

  • Для початку горох заливаємо окропом. Залишаємо на 15 хвилин, після чого ретельно промиваємо;
  • Перекладаємо в казан або товстостінну каструлю;
  • Додаємо соду, і заливаємо окропом на 1 палець вище вміст каструлі;
  • Варимо протягом півгодини, поки не випарується вся рідина. Потім знову вливаємо киплячу воду. Солимо до смаку, перемішуємо і варимо ще близько 30 хвилин.
Цікаве:  Манна каша на молоці без грудочок

 

При бажанні додаємо вершкове або рослинне масло. Це базовий варіант приготування страви. Ви можете додати обсмажені овочі або м’ясо. Смак соди абсолютно не відчувається.