Як виростити гранат будинку і як за ним доглядати?

Гранат – відмінний рослина для домашнього вирощування. При правильному догляді воно порадує гарним виглядом і смачними плодами. До того ж, це рослина невибаглива і підійде навіть для початківців квітникарів. Про те, як виростити гранат будинку і як за ним доглядати, ви дізнаєтеся з цього матеріалу.

Вибираємо посадковий матеріал

Вирощувати фрукти із зерняток краще в кінці лютого або початку березня. Тоді сходи з’являться вже через 2-3 тижні після посіву. В інший час доведеться чекати кілька місяців.

Щоб виростити гранат з кісточки будинку, важливо підібрати життєздатний матеріал. Придбайте насіння тільки в спеціалізованих магазинах. І обов’язково перевіряйте якість зерняток. Вони повинні бути білими або кремовими, твердими на дотик і з гладкою поверхнею. М’які і зелене насіння не проросте, тому відмовтеся від покупки такого посадкового матеріалу. Вибирайте такі сорти:

  • Узбекистан. Різновид в домашніх умовах досягає 2 метрів у висоту і 1,5 в діаметрі. Тому сорт підходить для власників просторих квартир. У граната кулясті, яскраво-червоні плоди, вагою в 120 р. У них кисло-солодкий смак і бордовий колір зерен.
  • Бейбі. Різновиди досягає 1,5 метрів у висоту. У неї жовто-коричневі плоди з червоним рум’янцем. Вони дозрівають до середини зими і досягають 5-7 см в діаметрі. Сорт потребує штучного запилення.
  • Карфаген. Дерево виростає до метра у висоту. У нього темно-червоні або оранжеві плоди, що відрізняються за смаком від звичайних гранатів. Найчастіше, різновид вирощують в декоративних цілях.
  • Нана. Карликовий гібрид, що досягають 70 см у висоту. Зацвітає вже в перший рік після посадки великими оранжево-червоними пуп’янками. Кисло-солодкі плоди досягають 7 см в діаметрі.
Цікаве:  Бальзамін: розмноження живцями в домашніх умовах

Можна вирощувати гранат будинку з фруктів, придбаних в магазині чи на ринку? Звичайно, можна. Але врахуйте, що більшість таких плодів є гібридами. І вирощені з них дерева не зберігають смак сорту. Для вирощування вибирайте стиглі плоди з яскраво-червоною шкіркою без ознак гнилі і механічних пошкоджень.