Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

Готуємо вдома вареники з картоплею на молоці

При наявності вільного часу, спробуйте приготувати смачну страву за наступним рецептом. Це того варто, так як вареники виходять набагато смачніше і апетитніше.

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі;
  • 200 г грибів;
  • 600 г пшеничного борошна;
  • 200 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • Сіль і спеції за смаком.

Приготування:

 

  • Молоко кімнатної температури змішуємо з яйцями і маслом до утворення однорідної суміші;
  • Порційно додаємо просіяне борошно і починаємо вимішувати тісто. Потім прибираємо його в холодильник на 20-30 хвилин;
  • Очищену картоплю відварюємо в підсоленій воді, а потім розминаємо в пюре;
  • Печериці нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом;
  • Змішуємо підготовлені інгредієнти, при необхідності додаємо трохи солі і спеції;
  • Частину тіста розкачуємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього кружечки за допомогою чашки або склянки;
  • У центр заготовки викладаємо начинку і защипуємо краю;
  • Відправляємо в киплячу воду і варимо до тих пір, поки вареники не спливуть.
Цікаве:  Піца на сковороді за 10 хвилин — 13 покрокових рецептів швидкого приготування

 

Викладаємо на тарілку, посипаємо зеленню при бажанні і додаємо сметану або майонез.