Готуємо вдома вареники з картоплею на молоці
При наявності вільного часу, спробуйте приготувати смачну страву за наступним рецептом. Це того варто, так як вареники виходять набагато смачніше і апетитніше.
Інгредієнти:
- 600 г картоплі;
- 200 г грибів;
- 600 г пшеничного борошна;
- 200 мл молока;
- 2 яйця;
- 2 ст. л соняшникової олії;
- Сіль і спеції за смаком.
Приготування:
- Молоко кімнатної температури змішуємо з яйцями і маслом до утворення однорідної суміші;
- Порційно додаємо просіяне борошно і починаємо вимішувати тісто. Потім прибираємо його в холодильник на 20-30 хвилин;
- Очищену картоплю відварюємо в підсоленій воді, а потім розминаємо в пюре;
- Печериці нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом;
- Змішуємо підготовлені інгредієнти, при необхідності додаємо трохи солі і спеції;
- Частину тіста розкачуємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього кружечки за допомогою чашки або склянки;
- У центр заготовки викладаємо начинку і защипуємо краю;
- Відправляємо в киплячу воду і варимо до тих пір, поки вареники не спливуть.
Викладаємо на тарілку, посипаємо зеленню при бажанні і додаємо сметану або майонез.