Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

Як приготувати вареники з сирою картоплею і салом

Пропоную вам ще один варіант приготування, якщо ви любите ситні страви і не переживаєте за свою фігуру. Вареники виходять неймовірно смачними, вашим друзям і гостям сподобаються.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л цукру;
  • 1 ч. л солі;
  • 4 ст. л рослинного масла;
  • 2 цибулини;
  • 12 картоплин;
  • Сало.

Приготування:

 

  • Прямо на стіл просіваємо борошно, і в центрі робимо поглиблення;
  • В середину додаємо цукор з сіллю, збите яйце, а також соняшникова олія. Додаючи теплу воду, починаємо замішувати тісто. У нас повинна вийти еластична маса;
  • Перекладаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо відпочивати на 15-20 хвилин;
  • Тим часом картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо на паперовому рушнику. Натираємо на крупній тертці і відкидаємо на сито, щоб позбутися від зайвої рідини;
  • Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо;
  • Шматок сала також подрібнюємо на тертці;
  • Тепер всі інгредієнти змішуємо, перчимо і солимо за смаком;
  • Коли тісто відпочине, то відрізаємо від нього шматок і скачуємо в ковбаску, від якої відрізаємо невеликі шматки;
  • Заготовки розгортаємо в тонкі кружечки, викладаємо на них начинку і защепляем краю;
  • У каструлю з киплячою водою за бажанням додаємо лавровий лист, трохи перцю і солі;
  • Закладаємо вареники і варимо до того моменту, поки вони не спливуть на поверхню.
Цікаве:  Шоколадний фондан з рідким центром: 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

 

Можете подавати з перцем, аджикою, зеленню або сметаною на ваш смак. Приємного апетиту!