Як приготувати вареники з сирою картоплею і салом
Пропоную вам ще один варіант приготування, якщо ви любите ситні страви і не переживаєте за свою фігуру. Вареники виходять неймовірно смачними, вашим друзям і гостям сподобаються.
Інгредієнти:
- 400 г борошна;
- 1 яйце;
- 1 ч. л цукру;
- 1 ч. л солі;
- 4 ст. л рослинного масла;
- 2 цибулини;
- 12 картоплин;
- Сало.
Приготування:
- Прямо на стіл просіваємо борошно, і в центрі робимо поглиблення;
- В середину додаємо цукор з сіллю, збите яйце, а також соняшникова олія. Додаючи теплу воду, починаємо замішувати тісто. У нас повинна вийти еластична маса;
- Перекладаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо відпочивати на 15-20 хвилин;
- Тим часом картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо на паперовому рушнику. Натираємо на крупній тертці і відкидаємо на сито, щоб позбутися від зайвої рідини;
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо;
- Шматок сала також подрібнюємо на тертці;
- Тепер всі інгредієнти змішуємо, перчимо і солимо за смаком;
- Коли тісто відпочине, то відрізаємо від нього шматок і скачуємо в ковбаску, від якої відрізаємо невеликі шматки;
- Заготовки розгортаємо в тонкі кружечки, викладаємо на них начинку і защепляем краю;
- У каструлю з киплячою водою за бажанням додаємо лавровий лист, трохи перцю і солі;
- Закладаємо вареники і варимо до того моменту, поки вони не спливуть на поверхню.
Можете подавати з перцем, аджикою, зеленню або сметаною на ваш смак. Приємного апетиту!