Рецепт вареників з картоплею на кефірі
Якщо зробити ніжне тісто, то страва виходить, пальчики оближеш. При цьому процес приготування досить простий, вся справа в одному інгредієнт, який ми будемо використовувати для того, щоб зробити тісто.
Інгредієнти:
- 500 мл кефіру;
- 700 р борошна;
- 1 ч. л соди;
- Щіпка солі;
- Картопля;
- Цибуля.
Приготування:
- Щоб вийшло ніжне тісто, рекомендується використовувати домашній кефір або біо. Він обов’язково повинен бути кімнатної температури;
- У ємність з кефіром додаємо сіль, соду і ретельно перемішуємо кухонним віночком. Залишаємо на 5 хвилин;
- Після чого додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Маса повинна вийти м’якою, але не липкою;
- Заздалегідь відварюємо картоплю розминаємо його в пюре. Також обсмажуємо цибулю до золотистого кольору;
- Частину цибулі залишаємо, а інші продукти змішуємо разом з подрібненим кропом;
- Готове тісто розрізаємо на кілька частин. Розгортаємо в пласт товщиною 5 мм і вирізаємо кружечки за допомогою склянки;
- На заготівлю викладаємо начинку, складаємо і защепляем краю;
- Вареники відправляємо в киплячу воду і варимо до тих пір, поки вони не спливуть. Після чого готуємо ще пару хвилин і виймаємо шумівкою.
Страву посипаємо рештою цибулі і при бажанні додаємо вершкове масло. Приємного апетиту!