Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

Рецепт вареників з картоплею на кефірі

Якщо зробити ніжне тісто, то страва виходить, пальчики оближеш. При цьому процес приготування досить простий, вся справа в одному інгредієнт, який ми будемо використовувати для того, щоб зробити тісто.

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру;
  • 700 р борошна;
  • 1 ч. л соди;
  • Щіпка солі;
  • Картопля;
  • Цибуля.

Приготування:

 

  • Щоб вийшло ніжне тісто, рекомендується використовувати домашній кефір або біо. Він обов’язково повинен бути кімнатної температури;
  • У ємність з кефіром додаємо сіль, соду і ретельно перемішуємо кухонним віночком. Залишаємо на 5 хвилин;
  • Після чого додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Маса повинна вийти м’якою, але не липкою;
  • Заздалегідь відварюємо картоплю розминаємо його в пюре. Також обсмажуємо цибулю до золотистого кольору;
  • Частину цибулі залишаємо, а інші продукти змішуємо разом з подрібненим кропом;
  • Готове тісто розрізаємо на кілька частин. Розгортаємо в пласт товщиною 5 мм і вирізаємо кружечки за допомогою склянки;
  • На заготівлю викладаємо начинку, складаємо і защепляем краю;
  • Вареники відправляємо в киплячу воду і варимо до тих пір, поки вони не спливуть. Після чого готуємо ще пару хвилин і виймаємо шумівкою.
Цікаве:  Фаршировані печериці в духовці: 8 покрокових рецептів приготування смачних грибів

 

Страву посипаємо рештою цибулі і при бажанні додаємо вершкове масло. Приємного апетиту!