Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

Ліниві вареники з картоплею

Якщо у вас мало часу, але захотілося приготувати вареники, то скористайтеся рецептом для лінивих людей. Процес набагато простіше і легше, тому забирає небагато часу.

Інгредієнти:

  • 3 картоплини;
  • 3 головки цибулі;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 150 г борошна;
  • Харчова сіль за смаком.

Приготування:

 

  • Картопля промиваємо, очищаємо від шкірки і ріжемо на великі шматки. Відправляємо в каструлю, заливаємо водою і злегка підсолюємо;
  • Готовність перевіряємо ножем. Після цього знімаємо з плити і зливаємо воду. Додаємо невеликий шматочок масла, і розминаємо в пюре;
  • Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до прозорості, потім додаємо вершкове масло і готуємо ще пару хвилин;
  • Половину обсмаженого лука відправляємо в каструлю з пюре і перемішуємо. Залишаємо остигати;
  • Коли маса охолоне, то розбиваємо в неї яйце;
  • Висипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто;
  • Тепер стіл посипаємо борошном, викладаємо приготовану масу, скачуємо в ковбаску і ділимо на порційні шматочки;
  • Кожен вареник обвалюємо в борошні і відправляємо в каструлю з киплячою водою. Готуємо близько 3 хвилин, поки всі вареники не спливуть;
  • Виймаємо шумівкою і перекладаємо в сковороду з рештою цибулі. Обсмажуємо пару хвилин.
Цікаве:  Крабові палички, фаршировані різними начинками з недорогих продуктів

 

Смачне блюдо готове. Можна подавати його з зеленню або зі сметаною на ваш смак.