Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

Пісні вареники з картоплею і цибулею

Якщо ви з якихось причин віддаєте перевагу пісні страви, то пропоную вам наступний варіант приготування смачних вареників з картоплею.

Інгредієнти:

  • 4 картоплини;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 склянки борошна;
  • Сіль;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • 1 склянку окропу.

Приготування:

 

  • У тарілку просіваємо борошно, змішуємо її з сіллю. В центрі робимо лунку, в яку вливаємо окріп і масло;
  • Розмішуємо до утворення маси з грудками і залишаємо остигати;
  • На наступному етапі вимішуємо до однорідної суміші, після чого мнемо руками на столі. Якщо тісто буде прилипати, то робочу поверхню злегка присипте борошном. Перекладаємо в миску і накриваємо рушником. Залишаємо відпочивати на 20 хвилин;
  • В іншій ємності змішуємо подрібнену цибулю і сиру картоплю. Трохи підсолюємо і відкидаємо на сито, щоб стекла зайва рідина;
  • Тісто ріжемо на кілька частин і розгортаємо в пласт. За допомогою склянки вирізаємо кілька кружечків;
  • В заготовку викладаємо, приготовлену начинку і ліпимо вареники, можете зробити це у формі чіпця або звичним способом.
Цікаве:  Млинці на молоці: рецепти тонких млинчиків з дірочками

 

Варимо в киплячій воді близько 10 хвилин. Потім виймаємо шумівкою, перекладаємо в тарілку і поливаємо олією, щоб вареники не злиплися. Подавайте з обсмаженою цибулею або сметаною.