Вареники з картоплею: рецепт, в якому нічого не хочеться міняти
Пропоную вам чудовий варіант приготування смачної страви. У його складі і в процесі міняти нічого не потрібно, так як воно виходить апетитним і ситним.
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 180 мл води;
- 1 яйце;
- 1 ч. л солі;
- 600 г картоплі;
- 125 мл молока;
- 25 г вершкового масла.
Приготування:
- Заздалегідь відварюємо картоплю. Розминаємо його, додавши молоко і розтоплене вершкове масло. Пюре не повинно бути занадто рідким;
- Просіваємо борошно, в середині робимо невелике заглиблення, в яке додаємо сіль, розбиваємо яйце і починаємо замішувати;
- Поступово вливаємо воду і продовжуємо замішувати. Коли буде складно розмішувати ложкою, то мнемо вручну до однорідного і еластичного стану. Відкладаємо в сторону на 30 хвилин, накривши рушником;
- Отриману масу розрізаємо на кілька частин, з яких формуємо ковбаски. Розрізаємо їх на тонкі брусочки, потім злегка приминаем руками і розгортаємо в тонкі коржі;
- В середину заготівлі викладаємо пюре, з’єднуємо і скріплюємо;
- У каструлю наливаємо воду і після закипання частинами закладаємо вареники, щоб вони не злиплися. Після повторного закипання готуємо близько 5 хвилин, до цього часу вони повинні спливти.
Перекладаємо в ємність і додаємо трохи вершкового масла.
Також можете зробити вареники з сюрпризом. Зазвичай, в них додають певні продукти і предмети, які щось означають, тобто своєрідне ворожіння.