Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

Вареники з картоплею: рецепт, в якому нічого не хочеться міняти

Пропоную вам чудовий варіант приготування смачної страви. У його складі і в процесі міняти нічого не потрібно, так як воно виходить апетитним і ситним.

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 180 мл води;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л солі;
  • 600 г картоплі;
  • 125 мл молока;
  • 25 г вершкового масла.

Приготування:

 

  • Заздалегідь відварюємо картоплю. Розминаємо його, додавши молоко і розтоплене вершкове масло. Пюре не повинно бути занадто рідким;
  • Просіваємо борошно, в середині робимо невелике заглиблення, в яке додаємо сіль, розбиваємо яйце і починаємо замішувати;
  • Поступово вливаємо воду і продовжуємо замішувати. Коли буде складно розмішувати ложкою, то мнемо вручну до однорідного і еластичного стану. Відкладаємо в сторону на 30 хвилин, накривши рушником;
  • Отриману масу розрізаємо на кілька частин, з яких формуємо ковбаски. Розрізаємо їх на тонкі брусочки, потім злегка приминаем руками і розгортаємо в тонкі коржі;
  • В середину заготівлі викладаємо пюре, з’єднуємо і скріплюємо;
  • У каструлю наливаємо воду і після закипання частинами закладаємо вареники, щоб вони не злиплися. Після повторного закипання готуємо близько 5 хвилин, до цього часу вони повинні спливти.
Цікаве:  Фаршировані яйця на святковий стіл: 13 покрокових рецептів швидкого приготування

 

Перекладаємо в ємність і додаємо трохи вершкового масла.

Також можете зробити вареники з сюрпризом. Зазвичай, в них додають певні продукти і предмети, які щось означають, тобто своєрідне ворожіння.