Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

Як зробити смачні вареники з картоплею і печінкою

Якщо ви любите печінку, то вам сподобається наступний рецепт чудового і ситного страви. Готується воно дуже просто і досить швидко.

Інгредієнти:

  • 1 кг борошна;
  • 500 мл води;
  • 1 ч. л харчової солі;
  • 1 ч. л. рослинної олії;
  • 600 г картоплі;
  • 3 головки цибулі;
  • 300 г печінки;
  • Рослинне масло і сіль.

Приготування:

 

  • Борошно просіваємо в таз або глибоку миску;
  • В центрі робимо лунку і вливаємо в неї підсолену воду, а також рослинна олія;
  • Акуратно розмішуємо ложкою, щоб не втекла вода, коли суміш стане густою, то вимішуємо руками в ємності, а потім на столі протягом декількох хвилин, поки маса не стане м’якою і еластичною;
  • Перекладаємо в ємність, накриваємо кришкою або рушником на кілька хвилин, щоб тісто відпочило;
  • Для вареників нам знадобиться 800 г, а решту можете прибрати в морозилку;
  • Печінка закладаємо в каструлю з холодною водою і варимо близько 15 хвилин;
  • У сковороді з розігрітим маслом обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо нарізану відварену печінку, при бажанні підсолюємо і перчимо;
  • Картопля закладаємо в каструлю з киплячою водою, повністю відварюємо і розминаємо в пюре;
  • Підготовлені продукти перемішуємо в одній мисці;
  • Скачуємо тісто ковбаскою і ріжемо на кілька частин, злегка їх приминаем і обвалюють у борошні, після чого розгортаємо в невеликі кружечки;
  • Тепер викладаємо начинку на заготовки і формуємо вареники, тобто просто защепляем краю;
  • Відправляємо в киплячу воду і варимо 3-4 хвилини;
  • Тим часом обсмажуємо цибулю, нарізану кільцями;
  • Вареники викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.
Цікаве:  Курячі сердечка — 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

 

Апетитне блюдо можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту!