Як зробити смачні вареники з картоплею і печінкою
Якщо ви любите печінку, то вам сподобається наступний рецепт чудового і ситного страви. Готується воно дуже просто і досить швидко.
Інгредієнти:
- 1 кг борошна;
- 500 мл води;
- 1 ч. л харчової солі;
- 1 ч. л. рослинної олії;
- 600 г картоплі;
- 3 головки цибулі;
- 300 г печінки;
- Рослинне масло і сіль.
Приготування:
- Борошно просіваємо в таз або глибоку миску;
- В центрі робимо лунку і вливаємо в неї підсолену воду, а також рослинна олія;
- Акуратно розмішуємо ложкою, щоб не втекла вода, коли суміш стане густою, то вимішуємо руками в ємності, а потім на столі протягом декількох хвилин, поки маса не стане м’якою і еластичною;
- Перекладаємо в ємність, накриваємо кришкою або рушником на кілька хвилин, щоб тісто відпочило;
- Для вареників нам знадобиться 800 г, а решту можете прибрати в морозилку;
- Печінка закладаємо в каструлю з холодною водою і варимо близько 15 хвилин;
- У сковороді з розігрітим маслом обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо нарізану відварену печінку, при бажанні підсолюємо і перчимо;
- Картопля закладаємо в каструлю з киплячою водою, повністю відварюємо і розминаємо в пюре;
- Підготовлені продукти перемішуємо в одній мисці;
- Скачуємо тісто ковбаскою і ріжемо на кілька частин, злегка їх приминаем і обвалюють у борошні, після чого розгортаємо в невеликі кружечки;
- Тепер викладаємо начинку на заготовки і формуємо вареники, тобто просто защепляем краю;
- Відправляємо в киплячу воду і варимо 3-4 хвилини;
- Тим часом обсмажуємо цибулю, нарізану кільцями;
- Вареники викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.
Апетитне блюдо можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту!