Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

Вареники з картоплею по-українськи на пару

Такі вареники відрізняються тим, що готуються з тіста на кисломолочних продуктах, і розкочується достатньої товщини. Крім того, ми будемо готувати їх на пару.

Інгредієнти:

  • 3 картоплини;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 склянку кефіру;
  • 2 склянки борошна;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 ч. л соди;
  • 1 ч. л солі.

Приготування:

 

  • Заздалегідь ставимо варитися картоплю;
  • Тим часом просіваємо борошно, висипаємо сіль з содою і заливаємо кефіром кімнатної температури. Замішуємо тісто, а потім на пару хвилин продовжуємо вимішувати на столі. Відкладаємо поки в сторону;
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до прозорості;
  • Відварну картоплю розминаємо товкачиком до стану пюре, додаємо вершкове масло і перемішуємо;
  • Коли тісто відпочине, то розкачуємо його в ковбаску і ріжемо на кілька шматків, які або розминаємо руками, або розкочуємо качалкою;
  • На заготівлі викладаємо пюре, з’єднуємо і защепляем їх;
  • Викладаємо вареники в пароварку, яку слід змастити рослинним маслом. Готуємо 5-7 хвилин;
Цікаве:  М'ясо по-французьки в духовці з свинини

 

Готові вареники перекладаємо на тарілку і посипаємо обсмаженою цибулею. Приємного апетиту!