Вареники з картоплею по-українськи на пару
Такі вареники відрізняються тим, що готуються з тіста на кисломолочних продуктах, і розкочується достатньої товщини. Крім того, ми будемо готувати їх на пару.
Інгредієнти:
- 3 картоплини;
- 1 головка цибулі;
- 1 склянку кефіру;
- 2 склянки борошна;
- 30 г вершкового масла;
- 1 ч. л соди;
- 1 ч. л солі.
Приготування:
- Заздалегідь ставимо варитися картоплю;
- Тим часом просіваємо борошно, висипаємо сіль з содою і заливаємо кефіром кімнатної температури. Замішуємо тісто, а потім на пару хвилин продовжуємо вимішувати на столі. Відкладаємо поки в сторону;
- Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до прозорості;
- Відварну картоплю розминаємо товкачиком до стану пюре, додаємо вершкове масло і перемішуємо;
- Коли тісто відпочине, то розкачуємо його в ковбаску і ріжемо на кілька шматків, які або розминаємо руками, або розкочуємо качалкою;
- На заготівлі викладаємо пюре, з’єднуємо і защепляем їх;
- Викладаємо вареники в пароварку, яку слід змастити рослинним маслом. Готуємо 5-7 хвилин;
Готові вареники перекладаємо на тарілку і посипаємо обсмаженою цибулею. Приємного апетиту!