Сирне печиво в духовці: 13 простих і смачних рецептів

Простий рецепт сирного печива з родзинками

Якщо ви хочете швидко приготувати на сніданок корисний і смачний десерт, то можете скористатися наступним варіантом приготування. Для цього знадобиться мінімум інгредієнтів і 5 хвилин вільного часу.

Інгредієнти:

  • 100 г сиру;
  • 35 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 150 г борошна;
  • 40 г цукру;
  • 4 г розпушувача;
  • Щіпка соди;
  • Трохи солі і ванілі;
  • 50 г родзинок;
  • Горіхи і цукати за бажанням.

Приготування:

 

  • Продукти заздалегідь готуємо, так як вони повинні бути кімнатної температури. Так як тісто замішується швидко, то відразу включаємо духовку і готуємо лист;
  • У глибоку тарілку розбиваємо яйце, висипаємо цукор і сіль. Розмішуємо вилкою;
  • Потім додаємо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо перемішувати;
  • Викладаємо сир, продовжуючи збивати масу;
  • За бажанням додаємо ваніль або цукрову пудру або цедру цитрусових фруктів;
  • Додаємо родзинки, горіхи і цукати за бажанням. Ретельно перемішуємо;
  • Поступово просіваємо борошно в миску, тісто повинне вийти м’яким;
  • Продовжуємо вимішувати рукою і з отриманої маси формуємо кульки, які одразу викладаємо на деко. Якщо тісто прилипає до рук, то просто змочіть їх холодною водою;
  • При бажанні заготовки можна злегка прим’яти рукою;
  • Відправляємо в духовку на 15 хвилин (180 градусів), щоб печива злегка підрум’янилися зверху.
Цікаве:  Рулети з лаваша з різними начинками на святковий стіл

 

Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою. Хрусткий десерт подаємо до чаю або молока. Приємного апетиту!