Простий рецепт корисного салату з кальмарів
Морепродукти містять поживні речовини і вітаміни, необхідні організму. З них готують смачну закуску без майонезу для святкового столу або звичайного перекусу.
Інгредієнти:
- 2 тушки кальмарів;
- 1 головка салатного лука;
- 1 солодкий перець;
- 5 помідорів черрі;
- 2 зубчики часнику;
- 40 г маслин;
- Листя салату;
- Петрушка;
- 35 мл соку лимона;
- 30 мл оливкової олії;
- 1 ч. л сушеного базиліка;
- Чорний мелений перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- Кальмари розморожуємо і промиваємо під проточною водою. Очищаємо від плівок і витягаємо хребет. Відправляємо в киплячу підсолену воду, і через пару хвилин перекладаємо на тарілку, залишаємо остигати. Потім тушки ріжемо півкільцями;
- У миску з оливковою олією натираємо часник, додаємо сік лимона, базилік, рубану петрушку і перемішуємо;
- Солодкий перець, цибулю і маслини нарізаємо півкільцями, а помідори черрі кружечками;
- Підготовлені продукти відправляємо в миску з соусом, перчимо і солимо за смаком, після чого перемішуємо;
- На красивій тарілці розкладаємо листя салату, потім викладаємо салат.
Апетитне і соковите блюдо з чудовим смаком можна подавати до столу.