Легкий і шалено смачний салат без майонезу з капусти
Соковитий і яскравий салат з невеликою кількістю калорій урізноманітнити новорічне меню. Незважаючи на простоту приготування, страва виходить смачним, а також корисним.
Інгредієнти:
- 350 г пекінської капусти;
- 150 г консервованого горошку;
- 200 г крабових паличок;
- 1 головка червоної цибулі;
- 1 солодкий перець;
- 2 ч. л французької гірчиці;
- 3 ст. л йогурту;
- Чорний мелений перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- Крабові палички розморожуємо природним способом. Нарізаємо на шматочки довільної форми і перекладаємо в глибоку тарілку;
- У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку, видаляємо насіння з перегородками і ріжемо соломкою. Відправляємо до паличок;
- Китайську капусту промиваємо і поділяємо на аркуші. Відрізаємо тверду частину, вона нам не знадобиться. Ріжемо на невеликі шматочки. Додаємо в салат;
- Ріпчасту салат цибулю ріжемо півкільцями. Якщо використовуєте звичайний білий овоч, то його краще замаринувати або залити окропом, щоб позбутися гіркоти;
- До продуктів додаємо зелений горошок;
- В окремій мисці змішуємо йогурт без смакових добавок з гірчицею, сіллю і перцем;
- Блюдо заправляємо соусом і ретельно перемішуємо.
Соковита і свіжа закуска готова до подачі на святковий стіл. Приємного апетиту!