Салати без майонезу на святковий стіл

Овочевий салат з пекінської капустою без майонезу і сметани

Завдяки таким рецептом можна зробити легке, яскраве і смачне блюдо, багате вітамінами. Закуска сподобається людям, які люблять гострі салати.

Інгредієнти:

  • 500 г пекінської капусти;
  • ½ Солодкого перцю;
  • 1 морквина;
  • 1 огірок;
  • ½ Гострого перчика;
  • 1 ч. л солі;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • 3 ст. л 9% оцту;
  • 2 ст. л соєвого соусу;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • Приправа для корейської моркви.

Приготування:

 

  • Китайську капусту перекладаємо в миску, заливаємо водою кімнатної температури і додаємо 1 ч. л солі. Залишаємо на 30 хвилин;
  • Тим часом нарізаємо необхідні овочі. Тільки моркву натираємо на тертці для корейських овочів;
  • Наступним кроком злегка віджимаємо капусту ріжемо на шматочки довільної форми;
  • Підготовлені овочі перекладаємо в глибоку миску, додаємо 1 ст. л спецій для моркви по-корейськи. Ви можете використовувати іншу приправу;
  • Відправляємо в салат цукор, часник, пропущений через прес;
  • Вливаємо соєвий соус, оцет і рослинне масло, розігрітий на плиті. Все ретельно перемішуємо.
Цікаве:  Тарталетки з начинкою — самі смачні та прості рецепти

 

Перед подачею посипаємо блюдо кунжутним насінням при бажанні. Вітамінізований салат подаємо до столу.