Овочевий салат з пекінської капустою без майонезу і сметани
Завдяки таким рецептом можна зробити легке, яскраве і смачне блюдо, багате вітамінами. Закуска сподобається людям, які люблять гострі салати.
Інгредієнти:
- 500 г пекінської капусти;
- ½ Солодкого перцю;
- 1 морквина;
- 1 огірок;
- ½ Гострого перчика;
- 1 ч. л солі;
- 1 ст. л цукрового піску;
- 3 ст. л 9% оцту;
- 2 ст. л соєвого соусу;
- 60 мл соняшникової олії;
- 3 зубчики часнику;
- Приправа для корейської моркви.
Приготування:
- Китайську капусту перекладаємо в миску, заливаємо водою кімнатної температури і додаємо 1 ч. л солі. Залишаємо на 30 хвилин;
- Тим часом нарізаємо необхідні овочі. Тільки моркву натираємо на тертці для корейських овочів;
- Наступним кроком злегка віджимаємо капусту ріжемо на шматочки довільної форми;
- Підготовлені овочі перекладаємо в глибоку миску, додаємо 1 ст. л спецій для моркви по-корейськи. Ви можете використовувати іншу приправу;
- Відправляємо в салат цукор, часник, пропущений через прес;
- Вливаємо соєвий соус, оцет і рослинне масло, розігрітий на плиті. Все ретельно перемішуємо.
Перед подачею посипаємо блюдо кунжутним насінням при бажанні. Вітамінізований салат подаємо до столу.