Млинці з сиром без яйця
Не обов’язково додавати курячий продукт в тісто, щоб вийшли смачні млинці. Пропоную до розгляду простий рецепт приготування закуски для повсякденного дня і святкового столу.
Інгредієнти:
- 1 л молока;
- 400 г борошна;
- ½ Ч. л соди;
- ½ Ч. л солі;
- 3 ст. л цукрового піску;
- 1 ст. л вершкового масла;
- 2 ст. л рослинного масла.
Для начинки:
- 350 г сиру;
- 1 ст. л цукрової пудри;
- 2 ст. л сметани;
- ½ Ч. л ванільного екстракту.
Приготування:
- У миску просіваємо борошно, щоб вона наситилася киснем;
- Додаємо сіль, цукор, соду і 500 мл молока. Решту молока підігріваємо в каструлі на плиті;
- У тісто вливаємо олію і замішуємо віночком або міксером;
- Потім поступово додаємо гаряче молоко і вмішуємо його в масу;
- Щоб суміш вийшла більш рідкою і без грудок, пропускаємо її через сито. При необхідності додаємо трохи води;
- Залишається тільки влити розтоплене вершкове масло, розмішати і залишити на 20 хвилин;
- Добре розігріваємо сковороду, додаємо кілька крапель соняшникової олії і розтираємо його серветкою;
- В ополоник набираємо тісто наливають на сковороду і проворачиваем її, щоб суміш рівномірно розподілилася по поверхні;
- Обсмажуємо млинці з двох сторін, а потім, при бажанні, змащуємо їх вершковим маслом;
- Сир перекладаємо в миску і переминаем його вилкою;
- Додаємо цукрову пудру, ванільний екстракт, сметану і добре перемішуємо;
- Начинку розподіляємо по поверхні млинчика і акуратно загортаємо в трубочку.
При бажанні фаршировану закуску поливаємо улюбленим варенням або джемом.