Рецепт лаваша з сирною начинкою в духовці
Якщо у вас мало часу, але ви хочете поснідати або перекусити корисною їжею, то пропоную вам приготувати чудову закуску, яка насичує на довгий час.
Інгредієнти:
- 2 лаваша;
- 350 г сиру;
- 2 ст. л. манної крупи;
- 2 яйця;
- Харчова сіль;
- 2 ч. л цукру;
- 1 жовток і невелику кількість молока.
Приготування:
- Сир перекладаємо в миску, додаємо до нього яйця, цукор, сіль і при бажанні ванільний цукор. Розмішуємо до однорідної суміші, тому краще скористатися блендером;
- Додаємо манку, перемішуємо і відкладаємо в сторону, щоб крупа набухла;
- В окремій ємності збиваємо жовток;
- Розгортаємо лаваш і розрізаємо його на 6 шматок;
- На край викладаємо начинку і звертаємо в трубочку. Другий кінець промазуємо жовтком, щоб рулет не розвернувся;
- Форму для запікання змащуємо маслом і відправляємо в неї фаршировані трубочки;
- До залишився жовтки додаємо трохи молока. Змащуємо сумішшю закуску, посипаємо цукром. При бажанні ви можете використовувати корицю, горіхи, насіння;
- Ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин.
Страва настільки смачне, що гості будуть питати у вас рецепт приготування.