Вірменський лаваш з начинкою з яблук
Тепер пропоную розглянути рецепт солодкої закуски. Це так званий ледачий штрудель. Блюдо володіє неймовірним смаком і містить невелику кількість калорій.
Інгредієнти:
- 6 яблук;
- Жменя волоських горіхів;
- 1 лаваш;
- 50 г сиру;
- 1 яйце;
- 20 мл молока;
- Цукровий пісок.
Приготування:
- Яблука ріжемо на 4 часточки і видаляємо серцевину. Потім нарізаємо кубиком;
- Розігріваємо сковороду і додаємо до неї невелику кількість соняшникової олії;
- Перекладаємо в неї яблука. Якщо у вас кислий сорт фруктів, то посипаємо їх двома ложками цукру, розмішуємо і тушкуємо на середньому вогні;
- Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом і відправляємо в сковороду. Готуємо, поки яблука не стануть м’якими;
- Тим часом у мисці змішуємо сир, яйце, молоко і 1 ч. л цукрового піску. Збиваємо до однорідної консистенції;
- Лаваш підверніть з одного краю. І на подвійний шар викладаємо яблучну начинку. Іншу частину листа змащуємо, приготованою сумішшю;
- Загортаємо в рулет. Кожен шар лаваша ще раз промазуємо заливкою;
- Форму для запікання змащуємо маслом і відправляємо в неї закуску;
- Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, готуємо протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
Десерт остуджуємо і ріжемо на шматочки. При бажанні посипаємо ванільним цукром або корицею.