Лаваш з начинкою — 20 простих і смачних рецептів

Вірменський лаваш з начинкою з яблук

Тепер пропоную розглянути рецепт солодкої закуски. Це так званий ледачий штрудель. Блюдо володіє неймовірним смаком і містить невелику кількість калорій.

Інгредієнти:

  • 6 яблук;
  • Жменя волоських горіхів;
  • 1 лаваш;
  • 50 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 20 мл молока;
  • Цукровий пісок.

Приготування:

 

  • Яблука ріжемо на 4 часточки і видаляємо серцевину. Потім нарізаємо кубиком;
  • Розігріваємо сковороду і додаємо до неї невелику кількість соняшникової олії;
  • Перекладаємо в неї яблука. Якщо у вас кислий сорт фруктів, то посипаємо їх двома ложками цукру, розмішуємо і тушкуємо на середньому вогні;
  • Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом і відправляємо в сковороду. Готуємо, поки яблука не стануть м’якими;
  • Тим часом у мисці змішуємо сир, яйце, молоко і 1 ч. л цукрового піску. Збиваємо до однорідної консистенції;
  • Лаваш підверніть з одного краю. І на подвійний шар викладаємо яблучну начинку. Іншу частину листа змащуємо, приготованою сумішшю;
  • Загортаємо в рулет. Кожен шар лаваша ще раз промазуємо заливкою;
  • Форму для запікання змащуємо маслом і відправляємо в неї закуску;
  • Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, готуємо протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
Цікаве:  Млинці з сиром: найсмачніші рецепти фаршированих млинців

 

Десерт остуджуємо і ріжемо на шматочки. При бажанні посипаємо ванільним цукром або корицею.