Рецепт лаваша з начинкою з картоплі
Навіть сама проста закуска може бути дуже смачною. При цьому готується вона всього кілька хвилин з мінімального набору продуктів. Візьміть на замітку цей спосіб приготування.
Інгредієнти:
- Лаваш;
- Картопля;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Заздалегідь відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді. Потім розминаємо в пюре з шматком вершкового масла;
- На столі розкладаємо лаваш і на його поверхні розподіляємо охолоджене пюре;
- Щільно згортаємо в плоский рулет і нарізаємо на порційні шматочки;
- Добре прогріваємо сковороду і вливаємо в неї соняшникова олія;
- Лаваш обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні.
Знімаємо з плити, злегка охолоджуємо і подаємо до столу.
Смажений лаваш з грибами
Цей рецепт сподобається любителям грибних закусок. Страва швидкого приготування дуже просте, але володіє чудовим смаком. Крім того, лаваш з начинкою виходить ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
- Лаваш;
- Печериці;
- Ріпчаста цибуля;
- Зелень;
- Твердий сир.
Приготування:
- Гриби нарізаємо на тонкі пластини і відправляємо в сковороду. Після випаровування рідини обсмажуємо їх близько 5 хвилин;
- Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору;
- Лаваш ріжемо на три шматки і викладаємо їх один на одного;
- З одного краю розподіляємо гриби, зверху додаємо цибулю. Потім посипаємо рубаною зеленню і тертим сиром;
- Формуємо конвертик і злегка притискаємо його.
У мисці збиваємо білок з сіллю і цією сумішшю змащуємо закуску. Тепер лаваш відправляємо в сковороду з олією і на середньому вогні обсмажуємо з обох сторін.