Лаваш, смажена на сковороді з фаршем
З мінімального набору продуктів легко приготувати ліниві чебуреки. Знадобиться всього кілька хвилин, і ситну закуску можна подавати до столу.
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш;
- 800 г фаршу;
- 1 яйце;
- 1 головка цибулі;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- У фарш додаємо подрібнену цибулю, яйце, сіль і перець. Ретельно розмішуємо руками;
- Якщо у вас квадратні листи лаваша, то вирізаємо з них кола;
- На половину викладаємо підготовлений фарш і складаємо коло навпіл;
- Відправляємо на сковороду з олією і обсмажуємо з кожної сторони по 2-3 хвилини.
Перекладаємо ледачі чебуреки на тарілку і подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт лаваша з начинкою, запеченого в духовці
Якщо ви хочете порадувати своїх близьких людей або здивувати гостей, то приготуйте закуску з неймовірно смачною начинкою. Страва подається в гарячому або холодному вигляді.
Інгредієнти:
- 2 тонких лаваша;
- 2 відварних яйця;
- 1 помідор;
- 150 г сиру;
- 1 варений окіст курячий;
- 1 ст. л кунжутного насіння;
- 3 ст. л майонезу;
- Петрушка;
- 1 головка цибулі;
- 1 ст. л цукру;
- ½ Ч. л солі;
- 100 мл води;
- 1 ст. л 9% оцту.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Заливаємо водою, додаємо сіль з цукром і столовий оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин;
- На невеликі шматочки нарізаємо куряче м’ясо, помідори і яйця. Сир натираємо на крупній тертці і подрібнюємо петрушку;
- Всі продукти відправляємо в одну миску, заправляємо майонезом і додаємо маринований лук. Всі добре розмішуємо;
- Кожен лаваш розрізаємо на 4 частини;
- На шматок викладаємо начинку і звертаємо в рулет;
- Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і відправляємо в неї трубочки;
- Зверху закуску змащуємо яйцем і посипаємо кунжутним насінням;
- Запікаємо протягом 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Оригінальне блюдо готове до вживання. Приємного апетиту!