Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Швидкий рецепт картопляної запіканки з фаршем і сирою картоплею кружечками

Щоб приготувати смачне блюдо для всієї родини, знадобиться трохи більше 1-го години. Всі залишаться ситими і задоволеними. Тому беріть на замітку цей простий і швидкий рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 600 г м’ясного фаршу;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 яйце;
  • 1 стакан молока;
  • Спеції і приправи за бажанням.

Приготування:

 

  • В нагрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю до золотистого кольору;
  • Додаємо фарш, солимо і перчимо за смаком, а також спеції за бажанням. Все добре перемішуємо і обсмажуємо до готовності;
  • Картопля ретельно промиваємо холодною водою, очищаємо і нарізаємо кружечками;
  • У форму для запікання викладаємо картоплю, щоб не залишалося порожнього місця. При бажанні підсолюємо.
Цікаве:  Цибульні кільця в клярі: 14 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

 

Потім рівномірно розподіляємо обсмажений фарш.

Блюдо покриваємо другим шаром картоплі. У склянці змішуємо молоко, зелень і яйце. Приготованою сумішшю заливаємо запіканку.

Відправляємо в духовку (180 градусів) на 50 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності посипаємо тертим сиром.

Витягаємо страву з духовки і даємо трохи охолонути, після чого подаємо до столу.