Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Рецепт картопляної запіканки з фаршем в духовці, як у дитячому садку

Багатьом людям, смак запіканки з картоплі знайомий з дитинства. Адже таке блюдо подавали в дитячому саду в радянські часи. Пропоную вам скористатися цим рецептом приготування.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 450 г м’ясного фаршу;
  • 2 морквини;
  • 2 головки цибулі;
  • 50 мл води;
  • 2 ст. л томатної пасти;
  • 50 мл молока;
  • 2 ст. л сметани;
  • 1 яйце;
  • 70 г вершкового масла;
  • 70 г сиру твердих сортів;
  • Петрушка і кріп;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

 

  • Очищену картоплю кладемо в каструлю, заливаємо водою і підсолюємо. Відварюємо до повної готовності. Розминаємо картоплю толкушкой, вливаємо тепле молоко додаємо вершкове масло, все ретельно перемішуємо;
  • Пюре підсолюємо, додаємо сире яйце, рубану зелень і розмішуємо;
  • На розігрітій сковороді з олією і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору;
  • Потім викладаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо до готовності;
  • Перчимо і солимо за смаком, після чого додаємо терту моркву, і готуємо, поки вона не стане м’якою;
  • Вливаємо воду і додаємо томатну пасту. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 5 хвилин;
  • На змащене маслом деко викладаємо половину пюре і рівномірно розподіляємо по поверхні;
  • Наступним шаром додаємо обсмажені продукти;
  • Розподіляємо частину картопляного пюре;
  • Змащуємо невеликою шаром сметани і посипаємо тертим сиром;
  • Випікаємо протягом 30 хвилин в духовці, нагрітій до 180 градусів.
Цікаве:  Млинці з сиром: найсмачніші рецепти фаршированих млинців

 

Ніжне і смачне блюдо можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту!