Рецепт картопляної запіканки з фаршем в духовці, як у дитячому садку
Багатьом людям, смак запіканки з картоплі знайомий з дитинства. Адже таке блюдо подавали в дитячому саду в радянські часи. Пропоную вам скористатися цим рецептом приготування.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 450 г м’ясного фаршу;
- 2 морквини;
- 2 головки цибулі;
- 50 мл води;
- 2 ст. л томатної пасти;
- 50 мл молока;
- 2 ст. л сметани;
- 1 яйце;
- 70 г вершкового масла;
- 70 г сиру твердих сортів;
- Петрушка і кріп;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Очищену картоплю кладемо в каструлю, заливаємо водою і підсолюємо. Відварюємо до повної готовності. Розминаємо картоплю толкушкой, вливаємо тепле молоко додаємо вершкове масло, все ретельно перемішуємо;
- Пюре підсолюємо, додаємо сире яйце, рубану зелень і розмішуємо;
- На розігрітій сковороді з олією і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору;
- Потім викладаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо до готовності;
- Перчимо і солимо за смаком, після чого додаємо терту моркву, і готуємо, поки вона не стане м’якою;
- Вливаємо воду і додаємо томатну пасту. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 5 хвилин;
- На змащене маслом деко викладаємо половину пюре і рівномірно розподіляємо по поверхні;
- Наступним шаром додаємо обсмажені продукти;
- Розподіляємо частину картопляного пюре;
- Змащуємо невеликою шаром сметани і посипаємо тертим сиром;
- Випікаємо протягом 30 хвилин в духовці, нагрітій до 180 градусів.
Ніжне і смачне блюдо можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту!